PİYASALAR

Ankara saldırısında ölü sayısı artıyor

Ankara Kızılay'da bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi.

Ankara Kızılay Güvenpark'ta dün akşam bombalı araçla gerçekleşen saldırının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sabah saatlerinde bir açıklama yaptı. 

Müezzinoğlu, Numune Hastanesi'ni ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada dün akşam olay yerinde 30 hastanelerde 4 kişinin öldüğünü ancak bu sabah itibariyle 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini söyledi. Ölenler Ankara, Numune ve Hacettepe Hastanelerinde tedavi görüyordu. Böylelikle toplam ölü sayısı 37'ye yükseldi. Müezzinoğlu, "Ölenlerden biri kesin, ikincisi şüpheli, terörist olması söz konusu" dedi. 

Sağlık Bakanı ayrıca 71 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü bunlardan 15'inin durumunun kritik olduğunu aktardı. 

Dün akşam olay sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıya ilişkin incelemelerin yarın tamamlanmasının ve bulguların açıklanmasının beklendiğini söyledi.

Ala, "Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmiştir" dedi.

Bakan, "Seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla yapılmıştır saldırı. Ciddi tedbirler alınıyor bu konuda. Dünyanın her ülkesinde maalesef terör yüzde 100 engellenebilir bir saldırı değil ama yüzde 100 engellemek bizim görevimiz" ifadelerini kullandı. 

Saldırıya ilişkin Reuters'a bilgi veren bir güvenlik kaynağı, "Gördüğümüz kadarıyla PKK ya da PKK adına sol bir örgüt bu saldırıyı yapmış gibi. Bu nihai bir tespit değil ilk belirlemeler" şeklinde konuştu.

Ankara Valiliğinden, saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre 25 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 75 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı duyurulmuştu.

GÜVENLİK ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlamayla ilgili güvenlik zirvesini topladı.

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

Ankara'daki patlamanın ardından HDP'den açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz" ifadeleri yer aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİDİR

Sağlık Bakanlığı Kızılay'daki patlamanın ardından Ankara'daki hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Kızılay'daki patlamayı içeren görüntülerin paylaşılması nedeniyle sosyal medyaya da erişim yasağı getirildi.

BEŞ AYDA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Bu saldırı, son beş ayda Ankara'nın merkezini hedef alan üçüncü terör saldırısı oldu. Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Garı’nı hedef alan saldırıdan sonra, bu yıl 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki servis araçlarına saldırı düzenlenmişti. Bu akşamki patlama da Merasim Sokak’a yürüme mesafesindeki Güvenpark yakınlarında yaşandı.