PİYASALAR

Döviz kahini: Şimdi dolar alma zamanı

Ebury Partners'tan Enrique Diaz-Alvarez, dolardaki güçlenmenin sürmesini beklediğini ve euro/dolar'ın 1 seviyesinin altına inebileceğini kaydetti

Ebury Partners'tan Enrique Diaz-Alvarez,  euro/doların 2016'da paritenin altına ineceğini tahmin etti ve Fed'in ilk faiz artırımı sonrası dolardaki güçlenmenin sınırlı kalmasının alım fırsatı yarattığını söyledi.

2015 yılında doların büyük bir ralli yapacağı tahminiyle en iyi dolar tahmincilerinden biri olarak kabul edilen bulunan Diaz-Alvarez, daha önce BusinessHT'ye yaptığı değerlendirmede, dolar/TL kurunun 2016 sonunda 3,20 seviyesine geleceğini öngörmüştü.

Ebury Partners Risk Yöneticisi Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede, doların Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra yaptığı ilk faiz artırımına durgun bir tepki vermesinin, kazançlar için oldukça fazla potansiyel yarattığını söyledi.

Diaz-Alvarez, doların euro karşısında 2016 yılında parite seviyesinin (1 dolar = 1 euro) seviyesinin ötesine yükseleceği tahmininde bulunan az stratejistten biri. Diaz-Alvarez, yatırımcıların, Fed politika yapıcılarının gelecek yıl dört faiz artırımı olacağı yönündeki piyasaya göre "daha hızlı artırım" tahminini yakalamak zorunda kalacağını söyledi.

Stratejist, "ABD ekonomisinin faiz artırımları ile başa çıkıp çıkamayacağına ilişkin endişeler büyük ölçüde ortadan kalktı. Piyasada bu konuda abartılı bir endişe vardı. Euro/dolar'da 2016 yılında kademeli düşüş beklemek için neden var" şeklinde görüş bildirdi. 

DOLAR NE OLUR: 6 ANALİSTTEN 6 TAHMİN