PİYASALAR

'Fed depresyonu çözemezse piyasa travmaya girer'

Ata Yatırım Viop Müdürü Ergün Tekgül, piyasanın fiyatlama anlamında depresif bir bölgede olduğunu, Fed belirsizliğinin çözülmemesi durumunda travmaya gireceğini belirtti

Piyasalarda içerideki belirsizliklerle birlikte Fed'in faiz artışına yönelik görünüm belli bir banda sıkışmış ortalama fiyatların oluştuğu bir ortam yarattı.

Ata Yatırım Viop Müdürü Ergün Tekgül bu bandı "depresif bölge" olarak adlandırıyor.   

Viop30 endeksinde 96 bin - 99 bin bandı, BIST 100 endeksi için ise 77 bin 500 - 80 bin bandı fiyatlar anlamında piyasanın depresyona girdiği bir bölge oluşturuyor.

Piyasaların ne yapacağını bilemediği durumlarda bu bölge içinde kaldığını belirten Tekgül, olumlu bir hikaye olduğu zaman piyasanın bu bölgenin üstüne çıktığını belirtti. 

Kısa vadede içerideki herhangi bir gelişmenin fiyatlar bazındaki bu depresyonu aşmaya yardımcı olmayacağını söyleyen Tekgül, depresif bölgenin aşılması için Fed tarafında yaşanacak gelişmelerin önemine dikkat çekti. 

Tekgül, "Kasım-Ocak dönemi Türkiye'de yine belirsizliklerle geçebilir. Dolayısıyla içerideki gelişmeler belirleyici olmayacak. Bu bakımdan Fed'in faiz artışı daha önemli. Söz konusu depresyonu ancak Fed çözebilir. Eğer Fed faiz artışını geciktirirse bu durum travmaya dönüşebilir" değerlendirmesi yaptı.