PİYASALAR

Zeybekci: Enerjiye 10 milyarlık yatırım yapılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enerji depolama alanında 10 milyar liralık yeni bir yatırım yapılacağını ifade etti

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerde gerilimin artması sonrası gündeme gelen enerjide dışa bağımlılık noktasında yeni bir hamle geliyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İskenderun bölgesinde enerji depolama kapasitesini artıracak 10 milyar TL'lik yeni bir yatırım yapılacağını söyledi. Zeybekci bu yatırımın, Türkiye'nin enerjide arz güvenliğini temin edecek ve fiyat dalgalanmalarına karşı yastık görevi göreceğini ifade etti.

Yatırımın yabancı-Türk ortaklığıyla yapılacağını ifade eden Zeybekci, yatırımın Türkiye'nin enerji güvenliğini sağlamak için gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeni yatırımın ayrıntılarının Bakanlık tarafından yazılı olarak bugün duyurulacağını söyleyen Zeybekci, yabancı ortağın hangi ülke olacağını açıklamadı.

Rusya'nın ay başında Suriye'de askeri operasyonlara başlaması sonrası sınırda Türk F-16'larını taciz etmesi, iki ülke arasındaki gerilimi artırmış ve Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını yeniden tartışmaya açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan gerilim sonrası yaptığı açıklamada, Rusya'nın yapması planlanan Akkuyu nükleer santralini de başka bir ülkenin yapabileceğini açıklamıştı. 

Türkiye, doğal gaz ihtiyacının yüzde 55'e yakın bir kısmını Rusya'dan ithal ediyor.