PİYASALAR

Konut sektörü bakanları karşı karşıya getirdi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, konut sektörünün yanında olduğunu belirterek, Mehmet Şimşek'in tam karşısında durduğunu ifade etti

Konut sektörü ekonomi yönetiminde tartışma yarattı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konut sektörünün yanında olduğunu belirterek, bu konuda Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek'in tam karşısında olduğunu ifade etti.

Konutder'in bir etkinliğinde konuşan Zeybekci, bu gibi konularda ekonomi yönetimindeki isimler arasındaki görüş ayrılığının faydalı olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl gündeme gelen konut sektörüne KDV indirimi teşviği verileceği yönündeki iddialar üzerine böyle bir planlama olmadığını açıklamıştı. 

TCMB tartışması

AK Parti'ye son yıllarda dahil olan ekonomi kurmayları Zeybekci ve Numan Kurtulmuş gibi isimler ile Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in arasında büyüme, Merkez Bankası ve bazı farklı konularda görüş ayrılıkları olduğu ifade ediliyordu.

Babacan ve Şimşek, yıl başında yaşanan Merkez Bankası tartışmasında, kurumun bağımsızlığına daha büyük vurgu yaparak, sert eleştirilerden kaçınırken, Zeybekci gibi AK Parti'deki yeni ekonomi kurmayları Merkez'in faiz indirimi yapması konusunda sert eleştirilerde bulunmuştu.

Babacan ve Şimşek'in ekonomi yönetiminde mali disiplini öne çıkaran ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığına büyük önem veren isimler olduğu ifade ediliyor.

Geçen sene sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğüne dikkat çeken Babacan, “Aksi halde üretmeden çok lüks binalar yapan, taşa toprağa para harcayan bir ekonomi oluyoruz” diye konuşmuştu.

Babacan, “Biz sadece sanayimizin önünü açmak değil, diğer taraftaki aksaklıkları da gidermek zorundayız ki sermaye ‘oraya mı, buraya mı gideyim’ kararını daha sağlıklı verebilsin” demişti.