PİYASALAR

Türk Lirası'nın teknik analizi

Bloomberg stratejisti Mark Cudmore, Türk Lirası'nın seçimle gölgelenen görünümü aşmaya çalıştığını yazdı

Bloomberg stratejisti Mark Cudmore, son ekonomik gelişmelerin Türk Lirası'ndaki uzun vadeli değer kaybı trendini tersine çevirebileceği, fakat yaklaşan erken seçimin tabloyu biraz farklılaştırdığını yazdı.

Cudmore, sürpriz şekilde güçlü gelen büyüme verilerinin ve Fed'ten gelen güvercin mesajların Türk Lirası'nın çıkışı için katalizör olabileceğini yazdı. Cudmore, "Fed'in güvercin mesajları sonrasında daha düşük ABD tahvil getirileri Türkiye'nin cari açığına ilişkin yatırımcı endişelerini gevşetebilir" değerlendirmesi yaptı.    

Bloomberg stratejisti Cudmore, teknik olarak dolar/TL kurunun orta vadede zirveye ulaştığına yönelik sinyaller verdiğini belirtirken, Türkiye'nin temel ekonomik duruş açısından pozitif bir görünüm sunduğunu, fakat 1 Kasım'daki seçimlerin görünümü gölgelediğini söyledi.

Cudmore, "Bugün açıklanan tüketici güven endeksindeki Ocak 2009'dan bu yana görülen en düşük seviye siyasi zeminin yabancı yatırımcılar kadar yurt içi ekonomide de ne kadar etkili olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Cudmore tüm bu değerlendirmelerin ardından 6 hafta içinde seçimlere bağlı olarak Türk Lirası'ndaki keskin bir zayıflama yaşanabilecek periyotların beklenmesine rağmen Türk Lirası'nın orta vadeli bir değerlenme sürecinin başında olabileceğini söyledi.

Cudmore, 3 aylık yukarı trend seyrinde teknik olarak 2,9555 seviyesine dikkat çekti. 

DOLARDA EN KÖTÜ GERİDE Mİ KALDI?