PİYASALAR

Bank of Tokyo Mitsubishi: Merkez Bankası zor durumda kalabilir

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Kur Stratejisti Lee Hardman, dolar/TL için yıl sonu için kur tahminlerinin 3,10 olduğunu ve merkez bankasının zor durumda kalabileceğini düşündüklerini söyledi

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Kur Stratejisti Lee Hardman, dolar/TL için yıl sonu için kur tahminlerinin 3,10 olduğunu ve merkez bankasının zor durumda kalabileceğini düşündüklerini söyledi.

"Türk lirası da dahil olmak üzere gelişen para brimlerinin yıl sonuna kadar baskı altında kalacağını düşünüyoruz" diyen Hardman, liranın daha da gerileme riski de bulunduğunu söyledi. 

BloombergHT yayında soruları yanıtlayan Hardman'a göre,kur yıl sonunda 3,10 seviyelerinde oabilir.

Siyasi risklerin finansman koşullarını zorlaştırarak liranın kırılganlığını artırdığını söyleyen Hardman, "İç faktörler Türk lirasını daha kırılgan hale getiriyor" dedi.

Hardman, gelişmekte olan ülkelerde çıkışın ve bu piyasalar üzerindeki algının geçen aykine göre çok daha kötü olduğunu ve liranın da bundan etkilendiğini vurguladı.

Türkiye Merkez Bankası zor durumda kalabilir diyen stratejist, "Genele bakacak olarak gelişen ülke merkez bankaları düşük para birimlerinin tolere ediyor gözüküyor. Bu büyümeyi destekleme planının bir parçası olabilir ancak bu durum finansal istikrarsızlığı büyütebilir. Bu Türkiye gibi ülkelerde merkez bankalarını adım atmak zorunda bırakabilir. dedi. 

'MERKEZ FAİZ ARTIRIR, KUR YIL SONUNDA 2,95 OLUR'