PİYASALAR

'Küresel büyüme yeterli istihdam yaratmaktan uzak'

G20 çalışma bakanları toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, küresel büyümenin istihdam yaratmadan uzak olduğunu belirtti

G20 çalışma ve istihdam bakanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, istihdam yaratma konusunda istenilen seviyeye gelinmediğini belirtti. Özellikle genç işsizlere yönelik çalışmaların G20 istihdam grubunun öncelikli tartışma konularından biri olduğunu söyledi.

Erdem, "küresel büyüme tamamen yavaş, dengesiz ve ihtiyaç duyulan yeterli istihdamı oluşturma noktasından uzaktır" diye konuştu.

Bakan Erdem, G20 istihdam çalışma grubunda tartışılacak konulara ilişkin detayları da açıkladı. 

Erdem "istihdam ve kapsamlı büyümenin sağlanması amacıyla etkili yöntemlerin geliştirilmesi, iş gücü geliri eşitsizliğinin azalmasına yönelik politika seçeneklerinin belirlenmesi, iş gücü piyasasının gerektirdiği eğitim ve beceriler arasındaki uyumsuzluğun ele alınması için etkili bir takip mekanizması kurulması, bu seneki istihdam çalışma grubu toplantılarında tartışılan konulardır" ifadelerini kullandı. 

Bakan Erdem, genç işsizliğin ekonomik büyüme ve kalkınmadaki önemine vurgu yaptı ve sorunun çözümüne ilişkin yürütülecek çalışmaları anlatı: "Gençlik için daha iyi istihdam çıktılarını desteklemek, önemli bir g20 hedefi olamaya ve kapsayıcı gündemimizin ayrılmaz parçası olarak kalmaya devam etmektedir. Bu nedenle genç bireylerin mesleki eğitime yönlendirilmesini ve işe yerleştirilmelerini sağlayacak, uzun süre iş hayatından uzak kalmalarını engelleyecek somut faaliyetlere ayrı bir önem veriyoruz."