PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Türkiye'de bugünün önemli şirket haberleri

MEY İÇKİ

Rekabet Kurumu internet sitesinden Mey İçki'ye soruşturma açıldığını duyurdu. 

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, şirketin rakiplerinin faaliyetlerini engelleyici davranışlarda bulunmak suretiyle, hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 28 Temmuz 2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak Mey İçki Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Geçen yıl da Mey İçki 42 milyon'luk ceza almıştı.

THY

Renaissance Capital, Türk Hava Yolları ile ilgili tavsiyesini sağlam döviz portföyü ve hedge stratejileri dolayısyla 'TUT'tan 'AL'a çevirdi. Hisse ile ilgili hedef fiyat ise 9,5 TL'den 10,6 TL'ye yükseltildi. Kurum, Pegasus ile ilgili ise 'TUT' tavsiyesini değiştirmezken, hedef fiyatını da 30 TL'den 23,9 TL'ye indirdi.

BRISA

Brisa, 2015 yılının ilk yarısında net dönem kârının 62,5 milyon TL’ye ve satış gelirlerinin yüzde 5 artış ile yaklaşık 823 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Brisa, Ocak-Haziran 2015 dönemini kapsayan 2015 yılı ilk yarı yılında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tüm kanallarda toplam satışlarında adetsel olarak yüzde 8 ve ciroda yüzde 5 artış kaydetti. 2015 yılı ilk yarısında şirketin faaliyet kârı da 100 milyon TL ve net kârlılığı 62,5 milyon TL olarak gerçekleşti. 2014 yılı ikinci çeyrek sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, 2015 yılı ikinci çeyrek döneminde, Brisa tüm kanallardaki toplam satış performansı, adet bazında yüzde 10 ve ciro bazında %9 büyüme kaydetti. Brüt kârlılık ise geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan arttı.

TURKCELL

Turkcell basında yer alan Lübnan'daki kamu mobil ihalesi ile ilgili haberlere yönelik bir açıklama gönderdi. Açıklamada, söz konusu ihale ile ilgili ön inceleme yapıldığı ve konu ile ilgili alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmadığını bildirdi. 

ŞEKERBANK

Şekerbank'ın ikinci çeyrek solo net kârı yüzde 42.7 düşüşle 33.44 milyon liraya geriledi. KAP'a dün akşam açıklanan mali tablolara göre, bankanın geçen yıl ikinci çeyrekte 14.4 milyon TL olan ticari karının kambiyo zararının etkisiyle bu yılın aynı döneminde 58.6 milyon lira zarara dönmesi kar düşüşünde etkili oldu. Bankanın net faiz gelirleri yüzde 25.6 artışla 284.5 milyon liraya yükselirken, net ücret ve komisyon gelirleri ise yüzde 15.1 artışla 71.5 milyon liraya yükseldi.

ALKİM ALKALİ KİMYA

İş Yatırım, Alkim Alkali Kimya'yı 21,6 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile takip listesine eklediğini açıkladı. İş Yatırım'ın bugün paylaştığı notta, 'AL' tavsiyesinin temel gerekçeleri olarak şunlar belirtildi: "1) yurtiçinde ve bölgede rekabetle karşılaşmadan en büyük oyuncu olması, 2) gelirlerin Avro bazla maliyetlerin ise TL bazlı olması, 3) kapasite artışları ile büyüme potansiyeli, 4) sektöre yeni oyuncu girişinin çok zor olması ve 5) yerli ve yabancı müşteriler ile olan uzun süreli sağlanan anlaşmaları gösterebiliriz"

KORDSA GLOBAL

Kordsa Global ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. KAP'a gönderilen açıklamaya göre şirketin satış gelirleri yılın ilk yarısında bir önceki yılın ilk yarısına kıyasla sabit düzeyde kaldı ve 869 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin brüt satış karı 142 milyon TL olurken, esas faaliyet karı ise 74 milyon TL olarak kaydedildi. Geçen yılın ilk yarısında yüzde 5,1 olan özsermaye karlılığı, bu yılın ilk yarısında yüzde 4,3 oldu.  

BURSA ÇİMENTO FABRİKASI

Bursa Çimento Fabrikası, kapasite artışına yönelik olarak planlanan yeni klinker üretim hattı yatırımı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu başvurusunun, Bakanlık tarafından iptal/iade edildiğini duyurdu. KAP'a gönderilen açıklamada hukuki süreç devam edeceği belirtildi.