PİYASALAR

Büyüme verisi borsaları etkilemedi

ABD hisseleri ikinci çeyrek büyüme verilerinin ardından yatay seyretti

New York borsasında, Dow Jones ve Standard & Poor's endeksleri ikinci çeyrek büyüme verisinin ardından yatay seyretti, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yükseldi. 

Dow Jones Endeksi yüzde 0,03) sınırlı azalışla 17 bin 745 puana gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi 2 bin 108 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de yüzde 0,3 artışla 5 bin 128 puan oldu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,3 büyüyerek beklentilerin altında performans gösterdi. Veri beklentilerin altında kalsa da, ilk çeyrek büyüme verilerinde yapılan revizyon dünyanın en büyük ekonomisinin sanıldığından güçlü olduğu beklentilerini destekledi. Gelen veriler Fed'in ekonomiye bakışıyla uyumlu.

Yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme verisi ise yüzde 0,2 düşüşten yüzde 0,6 artışa revize edildi. 

İlk çeyrekte yüzde 1,8 artan tüketici harcamaları, ikinci çeyrekte yüzde 2,9 yükseldi. Beklenti yüzde 2,7 olarak gerçekleşmesiydi.

Özel sektör yatırımları ise ekonominin en zayıf noktası olmaya devam etti. Konut dışı yatırımlar yüzde 0,6 düşerek 2012'nin üçüncü çeyreğinden bu yana en kötü performansını sergilemiş oldu.

İlk yarıda yüzde 0,1 düşen kamu harcamaları da beklentilerin altın toparlanarak sadece yüzde 0,8 arttı.

Ayrıca, işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta 267 binle beklentinin altında gerçekleşti.