PİYASALAR

ABD borsaları bilançolarla gerilemeye devam etti

ABD borsaları özellikle teknoloji şirketlerinin beklentilerin altında gelen finansal sonuçları sonrası ikinci günde de düşüş kaydetti

New York Borsası, önde gelen teknoloji şirketlerinin beklentileri karşılamayan finansallarının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. 

Kapanışta, Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0,24 değer kaybederek 2 bin 114 puana, Dow Jones Endeksi yüzde 0,38 düşüşle 17 bin 851 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de yüzde 0,7 kayıpla 5 bin 171 puana indi.

Endekslerin yönü üzerinde dün borsa kapanış saatinden sonra açıklanan şirket finansalları etkili oldu. Buna göre, Apple, nisan-haziran döneminde 49,6 milyar dolar gelir ve 10,7 milyar dolar net kar elde etti. Şirketin karı bu sonuçlarla, Wall Street beklentilerinin hafif üstüne çıkarken, bir sonraki çeyreğe ilişkin gelir tahmini ve iPhone satışları ise ilk kez beklentinin altında kalarak, hayal kırıklığı yarattı.

Microsoft ise kendi mali yılının dördüncü çeyreğine denk gelen nisan-haziran döneminde 3,2 milyar dolar zararla şimdiye kadarki en kötü performansını kaydetti.

Bu gelişmelerin ardından sırasıyla yüzde 4,4 ve yüzde 3,9 değer kaybeden Apple ve Microsoft'un hisseleri, Nasdaq endeksindeki düşüşe öncülük etti.