PİYASALAR

Asya borsaları yükseldi

Şanghay Bileşik Endeksi günü yüzde 1,3 düşüşle kapadı. Böylelikle endekste son bir ayda görülen kayıp yüzde 26'yı buldu.

Asya hisseleri Yunanistan referandumundan sonra ilk günde risk varlıklarındaki satış dalgasının abartılı olduğuna yönelik değerlendirmeler arasında yükseliş gösterdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Japon Topix endeksinin yüzde 1,3 artmasıyla Mart ayından bu yana gördüğü en düşük seviyeden çıkış yaparak TSİ 05:51 itibariyle yüzde 0,6 yükseliş gösterdi. Topix endeksinde kaydedilen bu artış son altı gündeki beşinci yükselişe işaret etti. 

Japonya'da, Yunanistan'da referandumdan "hayır" sonucunun çıkmasının ardından dün satış gözlenmiş, Nikkei endeksi günü düşüşle kapatmıştı. Endeks, bugün ise yendeki zayıflamanın verdiği destekle yüzde 1,3 artışla günü 20.376,59 puandan sonlandı.

S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 2'den fazla 2 günlük düşüşün ardından yüzde 1,7 artış gösterirken Seul Kospi endeksi, endeksin en büyük şirketlerinden biri olan Samsung'un finansal rakamlarını açıklamasının ardından yüzde 1,5 yükseliş kaydetmesine rağmen yüzde 0,7 azalışla günü 2.040 puandan tamamladı.

Şanghay Bileşik Endeksi ise günü yüzde 1,3 düşüşle kapadı. Böylelikle endekste son bir ayda görülen kayıp yüzde 26'yı buldu. Endeks Pazartesi günü kamu destekli alımların teknoloji şirketlerindeki düşüşü maskelemesi ile yüzde 2,4 artış göstermişti. 1.106 şirketin yer aldığı endekste 850'den fazla hisse bugün düşerken, sadece 32 tanesi yükseldi. 

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,4 düşüşle 25.138 puanda.