PİYASALAR

Çin'den yeni hamle hazırlığı

Çin, ilk kez resmi emeklilik fonlarının hisse senetlerine yatırım yapmalarına izin vermeyi değerlendiriyor. Toplam büyüklüğü 322 milyar doları aşan fonların yaklaşık 97 milyar dolarlık kısmının hisse senedi piyasasına gidebileceği belirtiliyor

Çin, ilk kez resmi emeklilik fonlarının hisse senetlerine yatırım yapmalarına izin vermeyi değerlendiriyor. Böylece Çin yüz milyarlarca yuanlık potansiyel varlığı hisse senedi piyasasına kanalize etmeyi hedefliyor.  

Çin devlet haber ajansı Xinhua'nın Merkezi hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak kurallar 13 Temmuz tarihine kadar kamuoyunun görüşüne açılacak.

Alınan bilgilere göre emeklilik fonları Çin hisse senedi piyasasına ve sermaye fonlarına net varlıklarının yüzde 30'u kadar yatırım yapabilecek. 

Emeklilik fonları ayrıca Çin'de tahviller, para piyasası araçları, varlığa dayalı menkul kıymetler, vadeli işlem sözleşmeleri ile ülkenin büyük altyapı projelerine de kurallar dahilinde yatırım yapabilecek.

Çin'de emeklilik fonları halihazırda sadece banka mevduatı ve hazineye yatırım yapabiliyor. 

Çin'in Securities Times Gazetesi'nin haberine göre fonların toplam varlığının 322 milyar doları aştığı ve teorik olarak bunun yaklaşık 97 milyar dolarlık kısmının hisse senedi piyasasına gidebileceği belirtiliyor. 

EKONOMİSTLER ÇİN'DEN BİR FAİZ İNDİRİMİ DAHA BEKLİYOR