PİYASALAR

İpoteğe dayalı bono satışları artıyor

2008 yılındaki finansal krizinden 7 yıl sonra, bono yatırımcıları ABD konut piyasasına bağlı borçlanma araçlarını yeniden keşfediyor

Bono yatırımcıları küresel finansal krizden neredeyse yedi yıl sonra ABD konut piyasasına bağlı borçlanma araçlarına yönelik iştahlarını yeniden keşfediyor.

Bloomberg ve Bank of America'nın verilerine göre bir yıl önce 18 milyar dolar olan hükümet destekli olmayan ipoteğe dayalı menkul kıymetlerin ihracı 32 milyar doların üstüne yükseldi. Fakat bu defa yatırımcıların temel olarak, temerrüde düşmüş mortgage ve kiralık konutlara dayalı menkul kıymetler gibi finansal krize neden olan menkul kıymetler dışındaki bonoları satın aldıkları görülüyor.

Konuttaki toparlanma yatırımcıların yeniden bu piyasaya girmesine yol açıyor. Bu canlanma vergi mükelleflerinin risklerinin azalmasına, ve özel girişim sermayesi, hedge fonlar ve GYO'ların karlarının artmasına yardımcı oluyor.

400 Capital Management Yönetici Ortağı Chris Hentemann, "Piyasa yaralarını sarıyor. Yeniden ateşlemeye başlamak için gerekli bütün unsurlara sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.