PİYASALAR

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki son gelişmeler

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki son gelişmeler

Bugün yurt içi ve yurt dışı kaynaklı yoğun bir veri akışı söz konusu. Piyasanın takip edeceği konuların başında Yunanistan geliyor. Yunanistan'da anlaşmaya dair artan iyimser tablo, euroda rekor artışa sebep olurken doların zayıf seyretmesine yol açıyor. 

Saat 17:50 itibariyle piyasalardaki gelişmeler şöyle:

BIST 100

 İkinci seansa yatay başlayan BIST 100 endeksi yukarı yönlü bir ivme gösterdi. Yüzde 2,42 artış gören endeks günü 83.393 puandan kapattı. Yükseliş özellikle ikinci seansta hız kazandı. Bundan sonrasında neler olabileceğine ilişkin ilgili haberimizi 

TÜRK LİRASI

Dolar/TL güne aşağı yönlü yatay başlamıştı.  ardından dolar/TL'de yukarı yönlü bir hareket gerçekleşti. Dolar/TL, 2,6872 seviyesine kadar çıktı. Şu dakikalarda 2,68'in hemen üzerinde işlem görüyor. Euro/TL 3'ün üzerine çıktı.

EURO/DOLAR

Yunanistan'ın temettüye düşmeyi engelleyebileceğine dair umutların artmasıyla euro 10 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Yunan Başbakanı Alexis Tsipras'ın kreditörlerle anlaşma için bir plan sunduğunu açıklamasının ardından gece yarısı yüzde 2 yükselen euro/dolar paritesi Draghi'nin açıklamalarının ardından 1,12 seviyesinin üzerine çıktı.

AVRUPA BORSALARI

Yunanistan ile ilgili gelişmeler ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin açıklamaları ile yükselişte. Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,7 artış gösterirken, Yunan ASE endeksi de yüzde 4,6 gibi ciddi bir artış gösterdi.

PETROL

Petrol, arz fazlası piyasaları etkilemeye rağmen OPEC'in Cuma günkü toplantısında üretimi kısma kararı almayacağı beklentileriyle zayıf bir seyir izliyor. Brent petrol 64,20 dolar seviyesinde.

ALTIN

Dolardaki düşüşün altına olan talebi artırarak fiyatlarda gece boyunca bir artış görülmesine sebep oldu. Sabah bu artışın hız kesmesiyle altının onsu 1.191 dolardan işlem görüyor.