PİYASALAR

'O tweette bir şey yok'

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Murat Ülker'in sosyal medya paylaşımlarının dünyada rastlanan bir uygulama olduğunu söyledi.

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ekonomi gazetecilerinin sorularını yanıtladığı toplantıda grubun yeni alım stratejilerinden Ak Gıda’nın satışına, Godiva ve United Biscuits yatırımlarından Murat Ülker’in Gözde Girişim ile ilgili attığı tweete kadar çeşitli alanlardaki görüşleri açıkladı.

Tütüncü "Ak Gıda'yı son neden son anda halka arz yerine satmayı tercih ettiniz?"sorusuna, Ak Gıda'nın tek ortaklı bir şirket olmadığını, ortakların da blok satıştan yana olduğu için halka arzın gerçekleşmediğini söyledi. Tütüncü, "Burada hissemiz yüzde 10 olarak devam edecek. Süt pazarındaki İçim ve Dolcia markaları Ak Gıda’nın. Bizim; Ülker, Mis ve çocuklara yönelik Smartt markamız bulunuyor" diye konuştu.

Murat Ülker'in sosyal medya paylaşımlarını da değerlendiren Tütüncü, "Murat Ülker’in Gözde Girişim ile ilgili attığı tweet aslında yurt dışında çok yapılan bir şey. Gözde Girişim bir yatırım şirketi, benim ilgi alanım dışında ama holdingin bir mensubu olarak söylüyorum bu tweette bir şey yok. Bir yönetim kurulu toplantısında satışa hazır hale geldi, olgunlaştı diye bir tweet atılabilir" ifadelerini kullandı.

Murat Ülker'in Gözde Girişim ile ilgili tweet'i ve Ak Gıda'nın satış anını Periscope üzerinden yayınlaması tartışma konusu olmuştu. 

PATRONLAR SOSYAL MEDYADA KANUNİ SINIRLARI ZORLUYOR MU?