PİYASALAR

Morgan Stanley'nin ilk çeyrek kârı beklentilerin çok üzerinde geldi

Morgan Stanley'nin ilk çeyrek kârı beklentilerin çok üzerinde geldi

ABD'nin en büyük bankalarından Morgan Stanley'nin kârı, tahvil ve hisse işlem gelirlerindeki artışla yüzde 60 yükselerek beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.

Yatırım bankasının Ocak-Mart dönemi net gelirleri 1.51 milyar dolardan 2.39 milyar dolara çıkarken, geçen senenin aynı döneminde 74 sent olan hisse başına kârı 1.18 dolar oldu. Analistlerin ortalama hisse başına gelir beklentisi 78 sent civarındaydı.

Morgan Stanley'le beraber altı en büyük AMerikan bankaları kârlarını açıklamış oldu. Güçlü gelen ilk çeyrek performansları, 2008 finansal krizi sonrası sıkılaşan düzenlemelere rağmen bankaların toparlanmaya başladığı beklentilerini güçlendirdi.

Sabit gelir birimlerini daraltarak hisse işlemleri ve yüksek gelirli müşterilere yatırım danışmanlığı alanlarına odaklanan Morgan Stanley CEO'su James Gorman yatırımcıların büyük beğenisini kazanmıştı. 56 yaşındaki liderin görevdeki ilk yılında daha şimdiden hedefi, özkaynak verimliliğini 2010 yılından bu yana ilk kez yüzde 5'in üzerine çekmek.

ABD BANKALARI KRİZİ ATLATIYOR MU?