PİYASALAR

Haftanın ilk gününe başlarken piyasadaki gelişmeler

Haftanın ilk gününe başlarken piyasadaki gelişmeler

DOLAR/TL

Türk Lirası haftaya dolar karşısında zayıf başladı. Saat 8:40 itibariyle dolar/TL yaklaşık yüzde 0.3 artışla 2.64 seviyesine yakın işlem görüyor.

EURO/DOLAR

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tahvil alım programı ve Yunanistan endişelerinin yarattığı baskıya direnen euro, haftaya yatay başladı. Cuma günü üç buçuk haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 1.05670 olan euro/dolar, bu sabah limitli yükselişle 1.0615 seviyelerinde.

ASYA BORSALARI

Japonya dışında Asya borsaları, Çin borsasındaki güçlü ralliyle beraber son sekiz buçuk yılın en uzun kazanç serisini kaydetmeye hazırlanıyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artarak 11. gününde de yükseldi. Japon hisseleri ise geçen haftaki yükselişten sonra haftaya düşüle başladı.

PETROL

ABD milletvekilleri arasında İran nükleer anlaşmasına dair şüphelerin devam etmesinin anlaşmayı erteleteceği beklentileri petrolün hafta sonu boyunca yükselmesine sebep oldu. Üçüncü güne de yükselişle başlayan petrol, geçen haftayı da yükselişle kapatmıştı. Brent petrol sınırlı yükselişle 57,95 dolar, ham petrol 51,82 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

ALTIN

Altın, Fed faiz arttırımının daha geç olacağı beklentileriyle Cuma günü kaydettiği yüksek kazancı hafta başında da koruyor. Cuma günü yüzde 1.1 artan bulyon altın, bugün de yüzde 0.2'ye kadar yükselerek 1,209 seviyesinde işlem görüyor.