PİYASALAR

Güne başlarken piyasalarda neler oluyor?

Güne başlarken piyasalarda neler oluyor?

Bugün piyasalar Yemen'deki gelişmelerden kaynaklanan Orta Doğu endişeleriyle yön buluyor. 

Euro/dolar

Fed'in faizleri beklenenden daha geç arttıracağı açıklmalarından beri zayıf seyreden dolar, bugün biraz toplandı.

Dün 1.105 seviyelerinde olan dolar/euro düşerek 1.088 civarına geldi.

Dolar/TL

Dün Yemen kaynaklı artan siyasi endişlerle zayıflayan TL, güne yatay başladı. Çarşamba günkü 2.57 seviyesinden bir gün içinde 2.61'e çıkan dolar/TL, bu seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Asya piyasaları

Orta Doğu'da yükselen tansiyonun yatırım görünümünü bulandırmasıyla Asya hisseleri karışık seyretti. Siyasi endişelerle zayıflayan Hong Kong Güney Kore, Malezya ve Tayland borsaları düştü.

Avusturalya ve Endonezya borsaları ise gerilime rağmen yükseler borsalar oldu. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Japonya'nın enflasyonun tahminlerin ardından artmasının ardından yen'deki çok büyük değişiklik olmazken, Nikkei endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Petrol

Bir gün önce hızla yükselen petrol, bugün 1 dolardan gazla düşerek Yemen operasyonu sonrası topladığı kazançlarını bir kısmını geri verdi.

Suudi Arabistan'ın Yemen'e başlattığı hava saldırısının petrol arzını etkileyeceği endişelerinin azalmasıyla brent petrol yüzde 1.5'dan fazla düşüle 58.3 dolar seviyesinde.

Altın

Altın fiyatları yedi günlük rallinin ardından doların güçlenmesiyle bugün sakinledi, ancak yine de ikinci haftayı da kazançla bitirmesi bekleniyor.

ABD faizlerinin bir süre daha düşük kalacağı beklentisiyle ve artan siyasi tansiyonla güçlenen altın, düne göre değişmeyerek onsu 1.202 dolar seviyesinde seyrediyor.