PİYASALAR

Avrupa Birliği, Rusya kara listesini genişletti

Avrupa Birliği, Ukrayna’daki istikrarsızlaşmayı protesto etmek için oluşturduğu kara listedeki Ukraynalı ayrılıkçılar ve Rusya destekçilerinin sayısını artırdı

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’daki istikrarsızlaşmayı protesto etmek için oluşturduğu kara listesindeki Ukraynalı ayrılıkçılar ve Rusya destekçileri sayısını artırdı.

Doğu Ukrayna için alınan ateşkes kararına uyulmama işaretlerinin görülmesi ile birlikte AB geçtiğimiz hafta ek olarak 19 kişiye ve 9 organizasyou daha listeye aldı.

Söz konusu kişi ve organizasyonlara yönelik daha fazla kısıtlamalar uygulanması ile ilgili planını faaliyete geçirdi.

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov, genişletilmiş olan kara listede en üst düzey yetkili olma özelliği taşıyor. 

Kara listede bulunan kişilerin 28 üyeli AB’ye seyahat etmeleri ve blokta bulunan banka hesaplarına erişimleri kısıtlandı.

Yeni hedefler ise Luhansk ve Donetsk bölgelerinin politik ve askeri yetkililerin, silahlanan ayrılıkçı gruplar ve ayrılığı destekleyenlerin “Yeni Rusya” hareketinden oluşuyor.

Hafta sonu açıklanan ayrı bir kararda AB, Rus milyarder Arkady Rotenberg de dahil olmak üzere 16 kişinin kara listeye alındığını yeniden onayladı.

Böylece alınan son kararlar ile birlikte 151 kişi ve 37 organizasyon Avrupa Birliği'nin kara listesine alındı.