PİYASALAR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, zor durumdaki esnaf için sıfır faizli kredi için çalıştıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Kredibilitesi bozuk, kredi alma imkanı kalmamış yani mevcut kredileri ödeyemediği için mali yapısı bozulmuş esnafa yönelik sıfır faizli kredi mekanizması üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Genel seçimlerin yaklaştığı bir ortamda başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere hükümet yetkilileri farklı sektörlere yönelik teşvik ve destek paketleri açıklamayı sürdürüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli kredibilitesi bozuk, kredi alma imkanı kalmamış esnafa yönelik sıfır faizli kredi mekanizması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Canikli, "Şimdi üzerinde çalıştığımız önemli bir düzenleme var. Kredibilitesi bozuk, kredi alma imkanı kalmamış yani mevcut kredileri ödeyemediği için bu şekilde mali yapısı bozulmuş, iflas etmiş esnafımıza yönelik olarak sıfır faizli ve küçük bir destekle ayağa kalkması mümkün olan esnafımıza yönelik olarak bir kredi mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Önemli bir düzenleme. Sigorta mekanizmasını da içeriyor. Onu da modele katacak şekilde düzenleme yapacağız" dedi.

Çalışmaların sürdüğünü ve kısa sürede hayata geçirileceğini kaydeden Canikli, söz konusu kesimlerin kredi alamadığını, atılacak adımlarla olası iflasların önüne geçileceğini ifade etti.

Canikli, "Borcunu ödeyemiyor, kredilerini de geriye ödeyemiyor fakat bıraktığınız zaman gidecek, iflas edecek. Halbuki küçük bir destekle ayağa kalkma imkanı, çarkı döndürme imkanı varsa o desteği, o can suyunu sağlamak amacındayız" dedi.