İngiltere, havadaki nitrojenoksit seviyesinin tehlikeli boyutlara erişmesi riskine nedeniyle 2040 yılından itibaren benzinli ve dizel otomobile ve minibüsleri trafikten kaldıracağını açıkladı.
Daha önce Fransa'nın da 2040'ta uygulamaya sokacağını açıkladığı plan hakkında İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada kötü hava kalitesinin vatandaşların sağlığı üzerindeki en büyük çevresel risk olduğu, prematüre ölümlerin yılda 40 bine çıktığı ve en kısa sürede harekete geçileceği söylendi. Yerel planların gelişimi için konseyler kurulacağını gündeme getiren açıklamada hava temizliğinin maliyetinin 3 milyar sterline ulaşacağı ifade edildi.
Hükümet verilerine göre ülkedeki hava kirliliği, geçen yol 2,7 milyar sterlin değerinde verimlilik kaybına yol açtı.
Toplu taşımanın güçlendirilmesi, yollarda kavşak ve kasislerin artırılması ve trafik ışıklarının yeniden programlanması gibi planlar, projenin bazı ayakları.
Ultra düşük emisyonlu araçların üretimine 1 milyar dolar sterlin harcanması planlanırken, kurulacak 290 milyon sterlinlik yatırım fonuyla taksilerin de düşük emisyona programlanması hedefleniyor.
Fransa da bu ayın başında yaptığı açıklamada dizel ve benzinli motorlu araçların satışlarını 2040 yılına kadar kaldıracaklarını açıklamış, 1997 modelin altındaki benzinli motorlu araçları ve 2001 modelin altındaki dizel motorlu araçlarını daha yeni ve daha az hava kirliliğe sebep olan bir araçla değiştirmek isteyenlere prim verileceği duyurulmuştu.