BIST 100 10.276,88 % 0,67
USD/TRY 32,3391 % -0,12
EUR/TRY 34,8040 % 0,05
Piyasalar
10.276,88
% 0,67
32,3391
% -0,12
34,8040
% 0,05
1,0763
% 0,34
44,76
-0,51
2.301,74
% -0,09
82,96
% -0,85
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Prim şoku araç sahiplerini isyan ettiriyor

Sigorta primlerinde yapılan artış karşısında tepkiler gelmeye devam ediyor

Prim şoku araç sahiplerini isyan ettiriyor
HANDE BERKTAN 14 01 2016, 14:33

Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafiğe çıkan her aracın yaptırması zorunlu olan mali sorumluluk sigortasındaki prim artışının yüzde 80’i bulmasıyla araç sahiplerinden gelen şikayetler yağmaya devam ediyor.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger, zorunlu trafik sigortasında 10 yıllık zararın toplam tutarının 7 milyar liraya ulaştığını ve şirketlerin zararı sermayelerinden karşılamak zorunda kaldıklarını dolayısıyla prim artışlarının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise serbest tarifeye geçişle birlikte sigorta poliçelerinde tüketici lehine fiyat avantajı beklenirken uygulamada, bunun tam tersi bir durumla karşı karşıya kalındığını belirtti.

TÜDER Başkanı, trafik sigorta poliçelerinin neredeyse araç kaskolarıyla aynı düzeye geldiğini, trafik sigortası eğer zorunlu ise fiyatının da devlet tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sigorta şirketlerinin kendi aralarında tarife belirlediklerini iddiasında bulunan Küçük, serbest piyasa sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

PEKİ PRİMLER NEDEN ARTIYOR?

Son dört yılda sigortadan ödenen vefat, sakatlık tazminatı yüzde 311, maddi hasar tutarı yüzde 36 arttı. Buna karşılık  dört yıl içerisinde ortalama trafik sigorta primindeki artış ise yüzde 54 oldu.

Zorunlu trafik sigorta poliçelerindeki yüksek fiyatlar araç sahiplerini pes dedirtiyor…Geçen yıl aracını 200 TL’ye sigortalatan bir araç sahibi, yeni yasayla beraber 2.000 TL’ye varan poliçe fiyatlarıyla karşı karşı kaldı.Vatandaş el yakan fiyatların düşürülmesi için yeni bir yasal düzenleme bekliyor.

Hatırlanacağı üzere seçimlerden önce ticari araçların primlerine tavan fiyat yani sınırlama getirilmişti. Ancak beklenen olmadı. İki ay öncesine kadar sigortacılar hasarlı sürücüye yüksek,  hasarsız sürücüye az fiyat uygularken yeni uygulamayla trafik sigortasında primler de eşitlendi. Dolaysıyla hasarlı ve hasarsız sürücü ayrımı da kalkmış oldu. Yani hasarsız sürücülerin hasarlıların maliyetini karşıladığı bir döneme girildi.

Aşağıdaki Hasar Frekansı tablosu söylediklerimi rakamlarla teyit ediyor.

Otomobillerin hasar frekansı düşükken, taksi, otobüs, minibüs, kamyon gibi ticari araçların frekansları ortalamanın hayli üzerinde.

HER 100 ARACIN 20’Sİ SİGORTASIZ DOLAŞIYOR

Yüksek primle karşı karşıya kalan araç sahiplerinin bir kısmı zorunlu trafik sigortasını yaptırmamaya başladı. 2015’in Ağustos ayında yüzde 82,3 olan sigortalılık oranı Ekim 2015
‘te yüzde 80,5’e geriledi. Ekim 2015 verilerine baktığımızda 19,7 milyon aracın yollarda olduğunu ancak bunun 16 milyonun sigortalı olduğunu da belirtmekte fayda görüyorum.

PEKİ ÇÖZÜM NASIL SAĞLANACAK?

Vatandaş primlerde aşağı yönlü düzenleme beklerken, Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklama serbest tarife sisteminden taviz verilmemesi, ticari araçlara azami limit uygulamasından vazgeçilmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması yönünde. Yani sigortacılar geri adım atmayacak gibi gözüküyor..!

Ancak  sigortasız araç sayısındaki artış trafikte tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor…

Bir çözüm önerisi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi. Palandöken, zorunlu trafik sigortası ile kasko sigortasının tek bir poliçede birleştirilip, fiyat açısından avantajlı hale getirilirse hem esnafın kazanacağını hem de sigorta şirketlerinin prim havuzunun büyüyeceğini kaydetti.

GÖZLER HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI’NA ÇEVRİLDİ

Gözler ise hükumetten gelecek açıklamadaydı ve beklenen açıklama Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi. Mehmet Şimşek ‘’Kasko ile Zorunlu Trafik Sigortası birleştirilebilir mi? kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede, Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır, biz de bu konulara bakarız. Dolayısıyla bu hususu çalışacağız’’ dedi.

Temennimiz, hükumet kanadından yapılacak düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirilerek bu sorunun çözümünün sağlanması…

Zorunlu trafik sigortasıyla ile ilgili gelişme oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Hasarsız günlere…

Yukarı

Business HT×