OTOMOTİV

Avrupa'da otomobil satışları artıyor

Avrupa'da otomobil satışları, fiyatlardaki indirimler ve ekonomik büyüme seviyesinin insanları yeni araç almaya cesaretlendirmesi ile geçtiğimiz ay hız kazandı.

Avrupa'da otomobil satışları, fiyatlardaki indirimler ve ekonomik büyüme seviyesinin insanları yeni araç almaya cesaretlendirmesi ile geçtiğimiz ay hız kazandı. 


Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre satışlar Ocak'ta bir yıl önceye göre yüzde 6.2 artarak 1.03 milyon araca ulaştı. Aralık'ta yüzde 4.9 artış kaydedilmiş, 2014 genelinde isesatışlar yüzde 5.4 yükselmiş ve son altı yıldaki düşüşün ardından ilk defa artış göstermişti. 

2010'dan 2013'e kadar Avrupa Birliği'nden kurtarma paketi yardımı alan ülkelerden olan ve daha düşük piyasaya sahip İrlanda, Portekiz ve Güney Kıbrıs'ta geçtiğimiz ay satışlar en dik artışı gösterdi. Almanya merkez bankası Bundesbank dün, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde 2015 yılı büyüme oranının Aralık ayında açıklanan beklentinin üzerinde olabileceğini açıkladı. İngiltere merkez bankası Bank of England Başkanı Mark Carney ise 12 Şubat'ta İngiltere'de yerel talebin güçlü olduğunu söylemişti. 

Avrupa'nın en büyük beş otomobil piyasasında satışlar geçtiğimiz ay artarken, İspanya'da yüzde 28, İtalya'da yüzde
11, İngiltere'de yüzde 6.7, Fransa'da yüzde 6.2 ve Almanya'da yüzde 2.6 artış görüldü.