BIST 100 9.142,40 % 0,69
USD/TRY 32,3874 % 0,13
EUR/TRY 35,0324 % 0,04
Piyasalar
9.142,40
% 0,69
32,3849
% 0,13
35,0338
% 0,05
1,0791
% 0,03
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Yaşadığımız sorunların nedeni konjonktürel değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’un Malazgirt ilçesinde Pazar günü yaptığı konuşmada,"Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebebini konjonktürel gelişmelerde arayanlar yanılırlar. Maruz kaldığımız saldırıların, üzerimizde oynanan oyunların, perde gerisinde yazılan senaryoların tarihi bir arka planı vardır" ifadelerini kullandıç

Erdoğan'dan 1071 Malazgirt mesajı
26 08 2018, 13:27

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’un Malazgirt ilçesinde Pazar günü yaptığı konuşmada,"Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebebini konjonktürel gelişmelerde arayanlar yanılırlar. Maruz kaldığımız saldırıların, üzerimizde oynanan oyunların, perde gerisinde yazılan senaryoların tarihi bir arka planı vardır" ifadelerini kullandı.

Muş’un Malazgirt ilçesinde kutlanan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 947. yıl dönümü öncesi Türkiye’nin her tarafından on binlerce insan akın akın ilçeye geldi. Bitlis’in Ahlat ilçesindeki kutlamalarının ardından helikopterle Malazgirt’e gelen Erdoğan, burada protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun bir bent olduğunu ve bu bendin yıkılması halinde ne Ortadoğu, ne Orta Asya, ne Balkanlar'ın kalacağını belirterek, “Üzerinden ulu çınar gölgesi kalkan tüm bu coğrafyalar tehlikeye maruz kalır. En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz. İçerimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Hayır, mesele Türkiye meselesidir. Mesele İslam meselesidir” dedi.

AHLAT'A CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ

Erdoğan, “Sabah Ahlat’taydık. Tarihimizde çok önemli bir yeri olan bu güzel ilçemizde Selçuklu Mezarlığını ziyaret ettik. Ardından buradaki etkinlik alanını ziyaret ettik ve buraya geldik. On binler buraya geldi, Malazgirt Ovası'nı doldurdu. Az önce resmi rakamı aldım, 75 bin kişi. Burada yapacağımız daha çok şeyler var. İnşallah çevre düzenlemesiyle burayı özellikle selvilerle çevreleyip çok daha iyi bir hale getirelim diyoruz. Milletimizin birliğinin ve beraberliğini sembolü olan bu bölgeyi korumalı ve gözetmeliyiz. Sayın Bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu, ‘Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır’ demişti. Çünkü otağı Sultan Alparslan oraya kurdu, biz de varisleri olarak oraya böyle bir otağ kuralım inşallah. Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur, en az 5 dönüm ve çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu, ‘en az 10 dönüm’ dedi. Bu bir işaret fişeğidir, inşallah sonu da hayır olur. Malazgirt Savaşı’nın yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Bu yıl milli park alanının ilk etabı devreye girdi” dedi.

Fethin zulme karşı başkaldırının adı olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fethimiz gönüllerin fethidir. Kaç asır geçerse geçsin varlığımız bu sayede devam ediyor. Malazgirt'te kazandığımız zafer bize Avrupa’nın ortalarına kadar giden yolu açmıştır. Bu yüzden Malazgirt; Mekke, Medine, Bursa, Edirne, İstanbul, tüm Balkanlar demektir. Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır ne sonramız. Biz Malazgirt’te sadece bir zafer kazanmadık, Malazgirt’te millet olduğumuzu tüm dünyaya ilan ettik. Şayet Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak, geçmişimizle birlikte geleceğimiz de kaybederiz. Maziden atiye uzanan bu büyük mirasa çok iyi sahip çıkın. Mekke’ye, Medine’ye sahip çıkın. Bu mübarek topraklara namusunuz gözüyle bakın. Kudüs’e sahip çıkın. Selçuklu’ya Osmanlı’ya sahip çıkın. Osmanlı başkentlerine evladı fatihan olan Balkanlara sahip çıkın. Kurtuluş Savaşımıza ve Cumhuriyetimize çok iyi sahip çıkın. 15 Temmuz kıyamına sahip çıkın. Bu tarihi hadiseyi asla unutmayın, unutturmayın. Siz bu ülkenin, bu ümmetin ve tüm insanlığın umudusunuz.”

Anadolu’nun insanlığın geleceğinin kilit taşı olduğunu belirten Erdoğan, “Büyük liderler Anadolu'ya sahip çıkmak istemiştir. İşte Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal o gençliği ile beraber yedi düvele karşı savaştılar ve ‘Çanakkale geçilmez’ dediler. Nice şehitler verildi. Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebeplerini konjonktürel gelişmelerde arayanlar çok yanılırlar. Perde gerisinde yazılan senaryoların işte böyle bir arka planı vardır. Unutmayın, Anadolu bir benttir, bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu, ne Orta Asya, ne Balkanlar kalır. Üzerinden ulu çınar gölgesi kalkan bu tüm bu coğrafyalar tehlikeye maruz kalır. En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz. İçerimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Hayır mesele Türkiye meselesidir. Mesele İslam meselesidir. Haram görmüş kursak ve çürümüş bir gönül akıbeti ölüm olan çaresiz bir hastalığa tutulmuş demektir. Bir kez daha Malazgirt Zaferimizin 947. yılını tebrik ediyorum. Bu gazada yer alan tüm kahramanları şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: GEREKEN CEVABI MİSLİYLE ALIRLAR

TBMM Başkanı Binali Yıldırım da Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü nedeniyle Malazgirt'te düzenlenen etkinlikte konuştu. Yıldırım, "Türk milleti, 26 Ağustos 1071'de kazandığı zaferle tarihi değiştirdi ve hakkı üstün tutmak için İslam’ın kılıcı olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir medeniyetin varisidir. Bu medeniyeti geliştirerek yaşatmak hepimizin sorumluluğundadır" dedi. 

Türkiye'ye yönelik saldırılara karşı mesajlar veren Yıldırım, "Büyük Türkiye'de ne ekonomik darbe girişimleri ne 15 Temmuz gibi hainlerin yaptığı darbe girişimleri sonuç vermemiştir, vermeyecektir. Türkiye'yi tehdit etmeye kalkanlar gereken cevabı her zaman misliyle alırlar" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Yıldırım, "Muhataplarımıza, bir süredir sergiledikleri anlamsız ve aymaz tavırlarından en kısa sürede vazgeçerek, ilişkileri normalleştirmek için yeni bir yaklaşım göstermelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce de (TSK), 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla klip yayınlandı.

 

 

Yukarı

Business HT×