BIST 100 9.000,20 % 2,20
USD/TRY 32,3284 % 0,11
EUR/TRY 35,0602 % -0,03
Piyasalar
8.999,23
% 2,19
32,3284
% 0,11
35,0629
% -0,02
1,0786
% -0,38
47,54
-0,39
2.193,15
% -0,07
86,50
% 0,48
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İYİ Parti'de Akşener depremi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, görevi bırakıyor. Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından önce istifa etti, sonra da olağanüstü kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını ilan etti.

İYİ Parti'de Akşener depremi
22 07 2018, 20:22

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, görevi bırakıyor.

Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından önce istifa etti, sonra da olağanüstü kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını ilan etti.

Akşener, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

Ayrıca Akşener’in “Ayrıldığımız siyasi yapılara benzememek için itirazları görmezden gelemeyiz. Parti içi demokrasiyi sağlayacağız” dediği öğrenildi.

İYİ parti bir ay içinde kongreye gidecek.

İYİ Parti'nin kurucularından Fatih Eryılmaz'ın istifa ettiği öğrenildi. Eryılmaz resmi Twitter hasabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'den istifa ediyorum gerekli açıklamayı daha sonra yapacagım." ifadelerini kullandı. 

 

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın aktardığına göre, İyi Parti seçim sonrasını değerlendirmek için Afyon’da çalıştaydaydı. Toplantıya önce muhalifler, “Değerlendirme bölümü yok” gerekçesiyle katılmadı. Değerlendirmelere de imkan sağlanınca toplantıda eleştiriler geldi.

Seçim sonucunun başarılı olmadığı yönünde değerlendirmelerde bulunuldu. Daha çok listeler eleştirildi, sonucun başarısızlık olduğu söylendi.

MERAL AKŞENER: MADEM ÖYLE BEN İSTİFA EDİYORUM

Yoğun eleştiriler gelince de Akşener, duygusal anlar yaşarken, “Madem öyle ben istifa ediyorum” diyerek toplantıyı terk etti. Bu sırada tartışmalar yaşandı, yumruklaşmalar oldu.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Akşener toplantıyı terk edip makam aracına geçti. Yakın çevresi arabanın önünü kesip, yaklaşık yarım saat ikna etmeye çalıştı. Sonra güçlükle ikna edilip otele odasına çıktı. Burada yeniden ikna edilmeye çalışıldı. Akşener, namaz kıldı ve sonra toplantı salonuna geri döndü.

Burada yaptığı konuşmada “Madem burada başarı hiç konuşulmadı, eleştiriler var. O zaman kongreye gidelim” dedi ve kongre kararı alındı.

Saliha Çolak, "İYİ Parti yaprığı çalıştayını bununla ilgili toplantı öncesi başlayan eleştiriler vardı. Bundan dolayı bu toplantıya bazı muhaliflerin girmediğini biliyoruz. Bu partinin içerinde kıdemli isimler var. Tecrübeli siyasetçiler var. Bunların alışık olmadığı format, yuvarlak masa toplantısı nedeniyle muhaliflerin oraya katılmadığını biliyoruz." dedi.

 

Yukarı

Business HT×