BIST 100 9.089,29 % 0,10
USD/TRY 32,3842 % 0,12
EUR/TRY 35,0516 % 0,10
Piyasalar
9.091,74
% 0,13
32,3842
% 0,12
35,0541
% 0,10
1,0799
% 0,10
47,82
0,17
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yıldırım'dan faiz indirimi mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddiaları yanıtladı. Yıldırım, "Onun kararını ben vermem. Partimizin genel başkanı ve partimiz hangi yönde karar verirse o yönde görev yaparız" dedi.

Yıldırım'dan faiz indirimi mesajı
05 07 2018, 10:49

Başbakan Binali Yıldırım yeni dönemde ana önceliğin faiz indirimi olacağını söyledi.

Yıldırım, "Faizleri aşağı indirmek ana önceliklerin başında." dedi.

Yıldırım'ın açıklamasına göre faizlerle birlikte enflasyonu indirmek de öncelikler arasında olacak.

Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlıyan Yıldırım, "Para politikaları ile ilgili taahhütlerimiz ile kaynaklarımızın dengelenerek yönetilmesi lazım, bu dönemde en fazla ona dikkat edeceğiz. Faizleri aşağı indirmek ve enflasyonu da aşağı çekmek ana önceliklerin başında geliyor. Yerli ve yabancı yatırımcılar iştahlı." açıklamasında bulundu.

"DIŞ KAYNAĞI DAHA ÇOK KULLANACAĞIZ"

Bununla birlikte Yıldırım,"Yap-işlet-devret modellerini, dış kaynağı daha çok kullanacağız. Buradan artan kısımları da sosyal projelere harcayacağız" dedi ve şu açıklamayı yaptı:

"Yeni hükümet döneminde yapısal reformlar yapılmaya devam edecek. Verimsiz projelerin yerine öncelikleri olan, daha fazla verimli projeler tercih edilecek. Kamu da kendi içinde tasarrufa gidecek. Böylece kaynak ihtiyacını daha da azaltmış olacağız."

OHAL SONA ERİYOR

Yıldırım, OHAL'in tekrar uzatılmayacağını da ifade etti.

Başbakan Yıldırım, "Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak." açıklamasında bulundu.

OHAL'in süresi 19 Temmuz’da sona eriyor.

Daha önce Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bunun taahhüdünü genel seçimden önce verdik süresi dolduğunda kendiliğinden kalkar" demişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de "Türkiye'de OHAL'in kalkması yatırımları ve algıyı olumlu etkileyecek. Kurdaki değer kaybı önemli ölçüde algı bozulması ve bunun fon akışına olumsuz yansımasından kaynaklanıyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

MECLİS BAŞKANLIĞI İDDİASI

Ayrıca Yıldırım, Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddiaları yanıtladı.

Yıldırım, "Onun kararını ben vermem. Partimizin genel başkanı ve partimiz hangi yönde karar verirse o yönde görev yaparız" dedi.

Yıldırım, "1 Kasım seçimlerine göre AK Parti'nin oyunda, milletvekili sayısında düşme var. Bu da bize bir mesajdır. AK Parti olarak bu mesajı aldık." ifadesini kullandı. Denetim ve yasama faaliyetlerinde Meclis'in daha etkin hale geleceğini belirten Yıldırım, "Yeni dönemde Meclis'in önemi artıyor." dedi.

"Karşı taraftaki adayların retorikten, söylemden öteye elle tutulur bir şeyleri yok." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Arka planında bir tecrübe de yok. Yapılmış işler de yok. Bütün bunları vatandaş değerlendirdi. Vatandaş niye değerlendiriyor, çünkü vereceği karar kendisinin geleceğini ilgilendiriyor. Bütün bunların özeti olarak sonuç ortada. Açık ara farkla, en yakın adayla arasında 11 milyon oy fark var, böylece bu süreç tamamlandı.

Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oyları da başka bir partide. Sonuçta herkes memnun halinden. Parlamento yapısı da bu haliyle herhangi bir sorun teşkil etmiyor. AK Parti'nin içinde olmadığı hiçbir yasama faaliyeti sonuç çıkarmaz."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin Yıldırım, "Bütçe Kanunu dışında hükümetin Meclise kanun getirme yetkisi yok. Bu neyi gösteriyor? Meclisin yasama konusunda mutlak gücünü, hakimiyetini gösteriyor." ifadesini kullandı.

 

Yukarı

Business HT×