BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5986 % 0,10
EUR/TRY 34,9898 % 0,39
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5948
% 0,08
34,9898
% 0,39
1,0705
% 0,06
45,35
0,00
2.309,29
% -0,30
88,04
% 0,02
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Destici de erken yerel seçim için tarih verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ardından, Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve AK Parti listelerinden Ankara milletvekili seçilen Mustafa Destici de yerel seçimlerin daha erken yapılması çağrısında bulundu. Destici, "Yerel seçimlerin önümüzdeki sonbaharda, Ekim sonu gibi yapılmasının hem milletimiz açısından hem seçimin sıhhati açısından daha doğru olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Destici de erken yerel seçim için tarih verdi
02 07 2018, 14:26

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerin Ekim sonu gibi yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. 

Cumhur İttifakı'na destek vermesinin ardından AKP listelerinden Ankara milletvekili seçilen Destici de gazetecilerin olası bir erken yerel seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Destici, yerel seçimlerin erkene alınmasını 2009'dan beri savunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizce (erkene) alınabilir, alınması çok doğrudur. Çünkü Mart'ta kış şartları oluyor, seçim büyük zorluklara sahne oluyor. Onun için yerel seçimlerin önümüzdeki sonbaharda, Ekim sonu gibi yapılmasının hem milletimiz açısından hem seçimin sıhhati açısından daha doğru olduğuna inanıyorum. Hem de Türk milletimiz 24 Haziran seçimlerinde bir irade koydu, bunun yansımasını da yerel seçimlerde göreceğimize inanıyorum." 

 

BAKAN FAKIBABA DA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, haftasonu özel bir televizyonda katıldığı bir programda yerel seçimlerin öne alınmasının düşünüldüğüne dair haberlerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Mart değişebilir mi? Bu konuda haberler çıkıyor, Kasım ayına alınacak diye. Ben bilmiyorum ama eski bir belediyeci olarak böyle bir şeyin doğru olacağına şahsen inanıyorum." 

 

Bu yorumu siyasi olarak değil belediyecilik açısından yaptığını belirten Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben iki dönem (belediye başkanlığı) yaptım, dönemlerime bakıyorum. Kasım ayı olursa bütün belediye başkanlarının bir yıl daha kazanacağını öngörüyorum. Bunun adına Kasım'a alınması doğru olacaktır."

Fakıbaba, yerel seçimlerde çok rekabet olacağını da belirterek, "Bence biz hemen hızlı bir şekilde hükümet kurulduktan hemen sonra başlamak zorundayız. Seçim atmosferi bitmeden yeni bir seçim atmosferine gireceğiz. İnanıyorum ki diğer partiler de aynı şeyi yapacak" dedi. 

Yukarı

Business HT×