BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Portföy yönetimi ile reel sektör buluştu

Portföy Yönetimi Sektörünün Reel Sektör ile Buluşmaları Başladı.

Portföy yönetimi ile reel sektör buluştu
27 06 2018, 15:52

Büyüklüğü 170 milyar TL’ye ulaşan Türkiye Portföy Yönetimi sektörünün temsilcisi Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), portföy yönetimi sektörünün reel sektöre katkıları ve kaynakların daha etkin kullanılmasını anlatmak üzere, reel sektör şirketleri ile buluşmalarına Eskişehir’den başladı.

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ev sahipliğinde 27 Haziran’da gerçekleştirilen toplantıda, portföy yönetimi sektörünün reel sektöre katkısı ve şirketler için alternatif finansman modellerinin cazip hale getirilmesi başlıkları altında sektörün değerli uzmanları Eskişehir’li sanayici ve işadamlarına bilgi aktardılar.

Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, dünyadaki değişim ve dijital dönüşüme dikkat çekerek, şirketlerin bu dönüşüme ayak uydurabilmesi ve içlerinde konumlandırmasının öneminin altını çizdi. ESO olarak da bu konuda bir başlangıç olaraj, yeni interaktif bir web sitesi açtıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarında TKYD Başkanı Selim Yazıcı, TKYD’nin faaliyetleri ve portföy yönetimi sektörünün ulaştığı büyüklük hakkında bilgi verdikten sonra, portföy yönetimin artık ülkemizde reel sektörün finansmanında önemli rol oynamaya başladığını söyledi ve bunun nasıl gerçekleşmekte olduğunu örneklerle aktardı. Yazıcı sunumunda, kurumsal yatırımcıların bu kapsamda geldiği noktayı, halka arzlarda portföy yönetim şirketlerinin artan pay, yatırım fonlarında ağırlıklı olarak yer tutan özel sektör tahvil ve bonolarının alternatif kaynak yarattığına değinerek anlattı.

Eskişehirli girişimci Mobge kurucu ortağı Özgür Taşkın da açılışta tasarımıyla Apple Design Awards ödülü alan Oddmar isimli oyunu tanıttı ve ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından kendisine ve ortağı Ferhat Aydoğan’a plaket takdim edildi.

Toplantının son bölümünde Türkiye Ekonomisi, Beklentiler ve Reel Sektör konulu panel Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran tarafından yönetildi. Panele Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, İş Portföy Yönetimi Baş Ekonomisti Nilüfer Sezgin, TEB Yatırım Menkul Değerler Stratetijisti Işık Ökte panelist olarak katıldılar. Dünyada sertleşen ekonomik koşulların Türkiye’ye olası etkileri, beklentiler ve çözüm önerileri tartışıldı.

Yukarı

Business HT×