BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4531 % -0,26
EUR/TRY 34,7547 % -0,62
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4538
% -0,26
34,7516
% -0,63
1,0699
% -0,29
44,70
-0,19
2.340,13
% 0,33
89,53
% 0,57
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Meral Akşener'den "Partimin başındayım" mesajı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 24 Haziran Seçimleri'nden iki gün sonra yaptığı ilk konuşmada görevine devam edeceğini söyledi

Meral Akşener'den "Partimin başındayım" mesajı
BUSINESS HT 26 06 2018, 13:04

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yüzde 10 oranında oy aldığı 24 Haziran seçimleri sonrası ilk kez basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine "Devletle insan arasında oluşan uçurumu gidermek ülkemize nefes aldırmak için yola çıktık" diyerek başlayan Akşener,  Genel İdare Kurulu'nun kendisinin başkan olarak devam etmesine karar verdiğini söyledi ve devam etti: 

"Türkiye'nin demokrasi ve hukuk, ekonomi, dış politika, eğitim, güvenlik gibi pek çok sahada derin bir kriz içerisinde olduğuna, üretim toplumu olması gerekirken tüketim odaklı bir topluma dönüştüğümüze, bunun ülkeyi getirdiği noktayı, milletimizin yoksullaşmasını, toplumsal çürümenin boyutlarını görerek yeni bir bakış açısıyla tüm bu meselelerin çözüleceğine inandık. Bugün de bu inanca sahibiz. Milletimizin büyük çoğunluğunun bu inanç ve düşüncemizde haklılığımızın farkında olduğunu biliyoruz.

Ben ve dava arkadaşlarım hem partimizin kuruluş sürecinde hem de sonrasında karşılaştığımız tüm engellemelerde 'Büyük millet, güçlü devlet' şiarının ışığıyla kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik.

İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak sayısız tehditler, engeller ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım bile geriye çekilmedik. Daha yedinci ayımızdayken, siyasetin ikili yapısı arasına sıkışmış ve bunun sonucu olarak milleti umutsuz bırakılmış Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdik.

Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin önünü açarak demokrasimize nefes aldırdık. İYİ Parti, 24 Haziran seçim sürecini anlamlandıran bir partidir. Türkiye'yi yükseltme adında bu anlamlandırmayı parlamento çalışmalarımıza da taşıyacağız.

Genel İdare Kurulu'muz bu yolda şahsıma tam desteğini belirterek önümüzdeki süreçte siyasete ve millete verdiğimiz sözleri, yerine getirmeye devam etme konusunda kararlılığını ifade etmiştir.

Bugün daha güçlüyüz. Artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerimiz var. Grubumuzla birlikte daha görünür daha etkili bir mücadele vermekte kararlıyız.

Şunu kimse unutmasın ki, İYİ Parti, Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan sonra ikili yapıya mahkum olmadıklarını görecektir.

Tüm teşkilâtımızla birlikte bizlere düşen, İYİ Parti'nin çözümcü, kapsayıcı, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona sahip, güvenilir bir yapı olduğunu göstermektir.

Aziz milletimize, Parti teşkilatının her bir üyesine bu süreçte gösterdikleri ve gelecek süreçlerde gösterecekleri insanüstü çaba için teşekkür ediyorum.

Gençlere ayrıca teşekkür ediyorum. Sosyal medyada ve sokakta ellerinden geleni yaptılar. Bundan sonraki en büyük gücümüz onlar olacaktır.

Bugün artık İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktasında yerini almıştır ve giderek artan bir şekilde Türk siyasetinde inisiyatif sahibi olacaktır. Herkes şunu iyi bilsin ki iyi ve güçlü bir Türkiye yolundaki itibarlı yürüyüşümüze biz daha yeni başlıyoruz.  

Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. "

Yukarı

Business HT×