BIST 100 9.142,40 % 0,69
USD/TRY 32,3839 % 0,12
EUR/TRY 35,0322 % 0,04
Piyasalar
9.142,40
% 0,69
32,3839
% 0,12
35,0322
% 0,04
1,0790
% 0,02
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İş dünyasından seçim yorumları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiği ve Cumhur İttifakı'nın mecliste çoğunluğa işaret ettiği 24 Haziran seçim sonuçlarına iş dünyasından ilk yorumlar geldi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeni dönemde ekonomi ana gündem olmalı, istikrar her açıdan korunmalı" dedi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise "24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır." dedi.

İş dünyasından seçim yorumları
BUSINESSHT 25 06 2018, 08:19

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda seçimi kazanarak yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti.

İş dünyasından seçim sonuçları üerine ilk yorumlar gelmeye başladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri, diğer seçimler gibi çıktığımız güçlü Türkiye yolunda, bir duraktı ve bizler bu durağı sağ salim geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir. " dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise "Yeni dönemde ekonomi ana gündem olmalı, istikrar her açıdan korunmalı" dedi.

Bahçıvan, “Yeni yönetim modeli Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk seçimine halkımızın yüksek katılım sağlaması dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Halkımız sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimlerde ve sandıkta görüyor. Demokrasi adına bu önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de  "24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır." dedi.

Avdagiç, “Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan ekonomik birikim, artık Türkiye’yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır” ifadesini kullandı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise “Bu sonuç ile birlikte üretmekle ilgili engellerin çoğu kalkmış olacak. İstikrarın devam ediyor olması projelerin tamamlanmasıyla yeni projeleri de beraberinde getirecek. TÜMSİAD olarak iktidarın sürüyor olmasını, isabetli bir karar olarak değerlendiriyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bundan sonra adımlarımızı daha rahat atacağımıza inanıyor ve bir an önce ekonomik düzenlemelerin hayata geçirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Erdoğan, seçim sonuçları üzerine ilk mesajında "Milletimiz şahsımıza Cumhurbaşkanlığı vazifesi ve yürütme görevini tevdi etti. Yüzde 90'a yakın katılım oranıyla dünyaya demokrasi mesajıdır" ifadelerine yer verdi.

Yukarı

Business HT×