BIST 100 9.058,40 % 2,86
USD/TRY 32,3146 % 0,07
EUR/TRY 35,1112 % 0,12
Piyasalar
9.058,03
% 2,85
32,3158
% 0,07
35,1112
% 0,12
1,0807
% -0,19
47,68
-0,25
2.209,11
% 0,65
87,28
% 1,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Millet İttifakı tutum belgesinde ekonomi vaatleri

Millet İttifakı'nın tutum belgesinde ekonomiye ilişkin vaatler de yer aldı. Belgede, ""Kontrolden çıkmış durumdaki enflasyon, döviz kuru ve faizlerin, güven ortamı ve normalleşmenin sağlanarak kontrol altına alınması, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlar ve kurumlar tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini de hayata geçirme kararlılığındayız." ifadeleri kullanıldı.

Millet İttifakı tutum belgesinde ekonomi vaatleri
21 06 2018, 14:55

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı bir tutum belgesi yayımlayarak, 24 Haziran seçimlerinde TBMM'de çoğunluğun kendileri tarafından elde edilmesi halinde OHAL'in derhal kaldırması ile "kuvvetler ayrılığı" ve çoğulcu demokrasiye dayalı siyasal zemin oluşturulacağı vaadinde bulundu.

AKP ile MHP'nin desteğiyle TBMM'de kabul edilen İttifak Yasası ile partilerin seçimde aralarında ittifak yapmalarının önü açılmıştı. AKP ile MHP'nin Cumhur İttfakı'na karşı dört muhalefet partisi de Millet İttifakı'nı kurmuştu.

Partilerin temsilcileri tarafından açıklanan tutum belgesinde Millet İttifakı'nın, daha önce açıklanmış olan ittifak protokolünde ortaya konulan temel ilke ve hedefler doğrultusunda "büyük bir uyum içinde" olduğu belirtildi.

Belgede Meclis çoğunluğu ve seçilecek Cumhurbaşkanı adayı ile "tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkenin siyasal sistemini yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa etme" kararlılığında olunduğu kaydedildi.

Dört parti ayrıca bu inşa sürecinde Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin "kuvvetler ayrılığı ilkeleri ve Meclis denetimi" esasına göre kullanılmasını sağlayacağını da ifade ederek, hukukun üstünlüğü ile yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlama, OHAL'i derhal kaldırma vaadinde bulundu.

"Terörün her türlüsü ile kesintisiz, etkin ve kararlı mücadele" vurgusu da yapılan belgede şöyle denildi:

"Kontrolden çıkmış durumdaki enflasyon, döviz kuru ve faizlerin, güven ortamı ve normalleşmenin sağlanarak kontrol altına alınması, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlar ve kurumlar tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini de hayata geçirme kararlılığındayız.

Yukarı

Business HT×