BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,6672 % 0,42
EUR/TRY 34,8173 % 0,38
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,6672
% 0,42
34,8173
% 0,38
1,0628
% -0,15
45,49
0,00
2.387,67
% 0,36
89,73
% 3,01
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Mecliste çoğunluğu alamazsak koalisyona gidebiliriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Cumhur ittifakı var, bir de diğeri. Bunların da içinde koalisyon oluşmaz diye bir şey yoktur, oluşabilir. Ama oluşma oranı çok çok düşük. Örneğin bizim Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu oluşmaz mı Pazar akşamı göreceğiz. Tüm mesele ne? 300'ün üzerinde rakamı Cumhur İttifakı yakaladığı anda mesele bitmiştir. 300'ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir, o da ayrı bir konu" dedi.

Erdoğan'dan "faturayı siyasetçi ödüyor" çıkışı
21 06 2018, 07:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 ulusal ve 250 yerel radyoda yayınlanan programda seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında koalisyon olasılığı da dikkat çekti. 

Erdoğan, "Bir Cumhur ittifakı var, bir de diğeri. Bunların da içinde koalisyon oluşmaz diye bir şey yoktur, oluşabilir. Ama oluşma oranı çok çok düşük. Örneğin bizim Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu oluşmaz mı Pazar akşamı göreceğiz. Tüm mesele ne? 300'ün üzerinde rakamı Cumhur İttifakı yakaladığı anda mesele bitmiştir. 300'ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir, o da ayrı bir konu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek adam' diye eleştiriyorlar sizi. Ekibinizin içinde sizi zaman zaman eleştirenler, fikirlerinize katılmayanlar oluyor mu?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Ekibimizin içinde aynı fikirleri paylaşmayan arkadaşlarım olabilir ama tek adam ifadesi nereden doğuyor ona bakmak lazım. Eğer bu Sayın Kılıçdaroğlu'ndan doğuyorsa veya Kılıçdaroğlu zihniyetinde olanlardan doğuyorsa onu bir defa bir kenara koy. Bizde 'ben' yok, 'biz' var. Anlayışımız budur. 'Ben' diyemeyiz. 'Biz' deriz ve istişarelerimizi yaparız ve kararı alırız. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir, bana ters düşenin kanaatini paylaşmaya da ben mecbur değilim. Nihai karar verici olan kim? Liderdir. Lider sadece düşünceleri toparlar, alır ama ama nihai kararı o verir. Çünkü sonunda hesabı millete kim verecek? O verecek. Diğerleri hesap vermiyor. Zaman zaman biz bunu bazı kurumlarımızda yaşıyoruz. O kurumlar bağımsız kurumlar havasıyla kendilerine göre adımlar atıyorlar. Peki faturayı kim ödüyor? Faturayı siyasetçi ödüyor. Burayı çok iyi düşünmemiz lazım. Faturayı ödeyen, istişaresini yaptıktan sonra kararını da o verir." 

 

Bedelli askerlik konusundaki taleplerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Terörle mücadele ederken eğer milletim bana 'Devam, tamam bu iş sizinle olacak devam derse' ben bu konuyla ilgili benim görüşmem gereken nerelerdir bir Genelkurmay Başkanımdır, Milli Savunma Bakanımdır ve bu konudaki danışmanlarımdır. Otururum, konuşurum, değerlendirmelerimi yaparım, ihtiyaç var mı, bu ihtiyaç ne kadar, bedelli askerlik noktasında bu işin önünü ne kadar açabiliriz... Çünkü birikim var biliyoruz. Bunu da eritme noktasında özellikle terör mücadelesi devam ederken ne kadar yapılabilir, bunu onlarla beraber dertleşerek, konuşarak böyle bir adım atılır. Şimdi, bu konuda ileri geri konuşanlar sadece kuru sıkı atıyorlar. Böyle şey olmaz."

Kadro bekleyen taşeronlar konusundaki soru üzerine Erdoğan, "Kadro bekleyen taşeron diye bir şey yok. Taşeronlarla ilgili konuyu biz tamamen sıfırladık. Bundan sonra taşeron diye bir sistem kalmadı. Artık taşeron yok, sözleşmeli var. Bitti o işler artık. Şimdi hala bunu suistimal etmek isteyenler var. Böyle bir şey yok. Bitti o iş. 1 milyona yakın taşeronda çalışanları kadrolara aldık. Bitirdik." dedi.

Erdoğan, öğretmen atamaları konusundaki soru üzerine ise "Kadro bekleyen yok. Şu anda bizim bu yıl 20 bin öğretmen atamamız var. Bu 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Şimdi bu kadro bekleyen filan bunların hepsi aldatmaca. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben yüzbinlerce öğretmeni alacağım.' Nereye alıyorsun? Bunlar dürüst değil, samimi değil, yalan söylüyorlar. Bakın biz geldiğimizden beri 580 bin öğretmen aldık. Bizden önce böyle bir şey yok. Biz ihtiyaca göre alıyoruz. Yeri geliyor 40 bin öğretmen aldık yeri geldi 30 bin aldık, bu yıl 10 bin almıştık, 20 bin daha alacağız." diye konuştu.

Hayvan hakları konusundaki soru üzerine ise Erdoğan, bu konuda 2004'te bir yasa çıkardıklarını, içeriğinin daha sert hale getirilebileceğini kaydetti. Kendisine hediye edilen evcil hayvanlar bulunduğunu bunlarla da ilgilendiğini kaydeden Erdoğan, geçen günlerde medyaya yansıyan Çiko'nun görüntüleri için "Biraz da yaşlandı artık Çiko ama Çikomuz bizim bu yaşlılık sebebiyle büyük oğlum ne yapacak diye merak ediyorum. O onu çok sever." dedi.

Sokak köpekleri konusunda belediyelerle koordineli olarak bunların bakımının farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Unutmayalım ki onlar da candır." ifadelerini kullandı.

"Taksi-Uber kavgasında tavrınızı taksiden yana kullandınız. Şu kısa mesafe, hizmet kalitesi, müşteriye iyi davranma, aracın temiz olması gibi konularda taksici arkadaşlara mesaj vermenizi rica edeceğim." şeklindeki sözler üzerine Erdoğan, "Sen verdin. Verdiğin mesaja aynen katılıyorum." dedi.

Erdoğan, şöyle dedi:

"Araçların temizliği, müşteriye iyi davranılması, ücret politikaları vesaire bunlarda hassas olunması çok çok önemli. Uber meselesine gelince Uber'i ben taksicilerimiz karşısında çok farklı bir oyun olarak görüyorum. Taksicilerimizi de Uber politikasına yedirmemek gerekir. O organizasyonun patronu olan benden randevu istedi, vermedim. Çünkü bizde şu anda taksicilik sistemi zaten oturmuş bir sistem. Dolayısıyla buraya ülkemize şimdi bir de Uber'i sokarak taksicilerimizi bir sıkıntıya düşüremeyiz."

"Gezegen Mehmet" olarak tanınan radyocu Mehmet Akbay, canlı yayının 250 yerel ve bölgesel radyoda da yayınlandığı belirterek, radyoların problemlerine ilişkin bir dosyayı Erdoğan'a takdim etti.

Teşekkür eden Erdoğan, son olarak radyo dinleyicilerine şöyle seslendi:

"Şunu unutmayın demokrasi namusumuzdur. Cumhur İttifakı ise bu namus ittifakının tezahürü olarak doğmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı'nı kurarken bu hassasiyet içinde kurduk ve biz Türkiye'nin bir beka sorununu Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak beraber çözme kararlılığını verdik. Sayın Bahçeli ile beraber bu konudaki attığımız adımın ülkemizin beka sürecini güçlendireceğine inanıyoruz. Yarın inşallah Kahramanmaraş'ta saat 14.00'te mitingim var, 17.00'de de inşallah Gaziantep'te muhteşem bir mitingimiz olacak. Ardından da üçüncü havalimanımız İstanbul'da şöyle bir güzel program yapacağız. O programda da yeni yönetim sistemini tüm halkımla paylaşacağım."

Erdoğan, ilk kez üçüncü havalimanına iniş gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

 

Yukarı

Business HT×