BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5536 % 0,05
EUR/TRY 34,9360 % -0,11
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5536
% 0,05
34,9360
% -0,11
1,0722
% -0,07
44,89
0,00
2.335,70
% 0,14
89,35
% 0,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Akşener'den borçlu müteahhit çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener: Yandaş mütahitlerin boçları silindi kimse ağzını açmadı. Yandaş mütahitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil.

Akşener'den borçlu müteahhit çıkışı
06 06 2018, 07:47

Seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitinglere bir gün ara veren İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programı canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Meral Akşener ''Medyada bir karartma olduğunu biliyorum, eğer medyada görünemiyorsanız başka yol buluyorsunuz, halka gidiyorsunuz. Yazılı basında yoksanız bile o şehir sizi konuşuyor. Öyle bir yolla bu işi çözüyorsunuz. Siyasetçi bir yol bulur'' dedi.

Akşener, konuşmasında kredi kartı borçlarının silinmesi ve borçlu müteahhitlere değindi.

Akşener ''Biz insanları haciz elemenlarından kurtarmak istiyoruz. İktidar yoksulluktan beslenerek iktidarlığını sürdürdü. Yandaş mütahitlerin boçları silindi kimse ağzını açmadı. Yandaş mütahitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil. Parayı nasıl bulacaksınız? Bir defaya mahsus olan bir iş bu. Duyumu Umumi boçlarını biz bitirdik, komşusu açsa ne yapacak." dedi ve şöyle devam etti:

"Kredi kartı borçlarını alıp kumar oynamışsa bunlar değil. Mehmet Şimşek araba kiralamalarıyla ilgili itiraz olduğunda fındık fıstık parası demişti. Müthiş bir israf var, israfa karşı savaş açacağız. Yandaş mütahitlerin yaptığı fahiş fiyatlı binalara taşındılar. Dar gelirlilere kira gibi peşinatı omayan sonradan satın alma imkanı ona tanınan, sosyal projeden bahsediyoruz. TOKİ'yi bir kere olması gereken yere çekeceğiz, orası oldu bir çiftlik. Sosyal konut yapılıyor, peşinat veriyorsunuz, kredi alıp ödüyorsunuz. Bizim ki kira şeklinde başlayabilen sonra alınan. Devlet yapacak.''

"KÖPRÜDEN 8 LİRAYA GEÇİYORUZ"

Meral Akşener ''İşsizliği düşüreceğim. Özel sektör devlet beraber yapacak. Her yere üniversite açıldı. Bizim ekonomiye bakışımız önce hukukun üstünlüğü, adaletin sağlanması, ekonomi diğeri de eğitim. Demokrasinin doğru işlemediği OHAL içerisinde seçim yaptığımız için böyle bir alanda insanların nefes almasını sağlamak lazım, o zaman insanları üretken hale getirirsiniz. İstanbul'da yapılan havalimanı tamamen şahısların ve yolcu garantili. Köprülerden 8 liraya geçiyoruz, bunu devlet yaptı devlet borçlandı neyle vatandaşın parasıyla.'' dedi.

 

Yukarı

Business HT×