BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3475 % 0,17
EUR/TRY 35,1078 % 0,11
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3476
% 0,17
35,1082
% 0,11
1,0798
% -0,28
47,65
-0,28
2.219,25
% 1,11
87,37
% 1,49
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Akşener'den Abdullah Gül açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener: Abdullah Gül konusunda çok kişiden, çok ısrar gördüm.

Akşener'den Abdullah Gül açıklaması
31 05 2018, 11:56

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Akşener, çatı aday teklifi ile ilgili soruya, "Abdullah Gül konusunda çok kişiden, çok ısrar gördüm. Çok çeşitli çevrelerden ısrar gördüm. Üstümde kurulan baskıyı hatırlıyorum da, çok ilginçti" dedi.

Akşener, şu ifadelerle devam etti:

"Partimin kuruluşundan itibaren cumhurbaşkanı adayı oldum. CHP aday göstermeli, İYİ Parti gösterecek, Saadet Partisi göstermeli dedik. Çok adaylı seçim olmalı dedik. Defalarca çok net bir şekilde söyledim. Çatı adayı ben bile olsam, kabul etmezdim. Yanlış olduğunu Ekmeleddin Bey üzerinde gördük. Ben tecrübeli bir adayım. Haklı olduğum bugün ortaya çıktı. Ben isterdim Abdullah Gül Saadet Partisi'nin adayı olsun. Muharrem Bey, Tayyip Bey, ben, Temel Bey, Selahattin Demirtaş'ın, Doğu Bey'in adaylığı çeşitlilik yarattı. Tayyip Bey'in işi zorlaştı. Çatı aday olsa işi kolaylaşacaktı. OHAL'e rağmen meydanlar iyi gidiyor. Tayyip Bey'in dengesi bozuldu. Seçilmiş rakip kavramı ortadan kalktı. Gül ve Erdoğan'ın aday olduğu bir seçim ortamı hayal edin, ben söylemeyeyim."

"GÜL KONUSUNDA ÇOK ISRAR GÖRDÜM"

"Abdullah Gül konusunda çok kişiden, çok ısrar gördüm. Şaşkınlığa uğramış durumdayım. Türkiye'de çok ilginç grupların birbiriyle yakın olduğunu gördüm. Bu da beni çok şaşırttı. Çok çeşitli çevrelerden ısrar gördüm. Karamollaoğlu, benimle görüştü. Kemal Bey, benimle vekil ziyaretinde konuştu. Üstümde kurulan baskıyı hatırlıyorum da, çok ilginçti."

"İTTİFAK MECLİS'TE DE DEVAM ETMELİ"

"Ben Sayın Kılıçdaroğlu'ndan talep ettim. Teşekkür borçluyum. Biz tüm şekil şartlarını yerine getirmiştik. Kılıçdaroğlu'ndan Allah razı olsun. Ben, partimize gelen arkadaşlarım incinmesin, yeterince saldıracaklar diye grup toplantısı, Meclis organizasyonu yapmadım. O arkadaşların imzası ile aday olmak yerine, milletin imzası ile aday oldum. Toplayamasaydım aday olmayacaktım. Bu davranış Millet İttifakını oluşturdu. Şunu söyleyeyim, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geçecek. İttifakın Meclis'te de devam etmesi gerektiğine inanıyorum."

Yukarı

Business HT×