BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"Dövizdeki saldırı dalgasını tersine çevirecek projemiz var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanmam; şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımızdır

"Dövizdeki saldırı dalgasını tersine çevirecek projemiz var"
08 05 2018, 11:55

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan döviz kuru üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirecek projeleri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Ekonomide hiçbir rasyonel ve teknik sebebi olmayan, tamamen kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirmek için hayata geçirecek projelerimiz var." dedi.

Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

"Dış politikada yapacağımız çok iş var. Güvenlik için yurtiçi ve yurtdışındaki operasyonları yapmak için birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bütün bunları etkili ve kararlı bir şekilde yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı sistemi çok önemli olacak. Meclis'te çoğunluğu sağlamamız şarttır. Kanun çıkarmaya hatta Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır. Milletimizden isteğim, Anayasa değiştirecek güce ulaştırmak, daha farklı bir güç katmak olacaktır. Milletime güveniyorum. Erdoğan, bugün ülkesinin aleyhine olacak hiçbir adım atmamış, hiçbir karar vermemiştir. Buna rağmen ortaya çıkan sorunlar, belki yanlışlar, art niyetten değil, hayatın doğal akışı ve değişimlerden kaynaklanmıştır. Bugün birlikte olduğunuz insanların ileri de nereye rota çevireceğini kestirmek mümkün değil. Kendilerine başka hedefler tayin edenlere güle güle demekten bvaşka bir şey elimizden gelmezdi. Bizim tek taahhütümüz milettimizedir. Yaptıklarımızın hesabını millete vermekten çekinmedik. Hesabımız halkadır, hakkadır."

Ayrıca Erdoğan, "Geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanmam; şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımızdır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu ifadelerle devam etti:

"Dün 15 milletvekilini ağlata ağlata başka bir partiye nöbete göndermişlerdi. Şimdi de seçmenlerine başka partilerin cumhurbaşkanı adayları için seçim kurullarında görev çıkartmışlar. Bunu da demokrasiyle açıklıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde siyaset mühendisliği hesapları için milletvekili ve seçmen pazarlamak demokrasinin kuralları içinde yoktur. Korkarım bu işin sonu CHPnin toptan satışına kadar gider."

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin randevu talebine ilişkin soruları da yanıtlayan Erdoğan, "Talepte bulundular. Benim yani randevu noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Partide kendisine bir randevu verebiliriz." dedi. Öte yandan Erdoğan, randevu tarihinin ise belli olmadığını kaydetti.

 

Yukarı

Business HT×