BIST 100 9.141,31 % -0,67
USD/TRY 39,7249 % 0,13
EUR/TRY 45,8633 % 0,20
Piyasalar
9.141,31
% -0,67
39,7249
% 0,13
45,8633
% 0,20
1,1536
% 0,11
43,64
0,00
3.388,69
% 0,60
76,81
% -0,26
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ak Parti'de 23 milletvekili bu kez aday olmadı

Başbakan Binali Yıldırım: Başvuru yapmayan milletvekili sayısı 23

Ak Parti'de 23 milletvekili bu kez aday olmadı
03 05 2018, 11:44

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı olarak ülke ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldırım, "Terörle başaramadıklarını, ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki, asla başaramayacaksınız" dedi.

Genel Başkanvekili Yıldırım, AK Parti'ye başvuru yapan aday adayı sayısının 7 bin 329 oduğunu açıklarken başvuru yapmayan milletvekili sayısının 23 olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bu bir rekordur. 5997 erkek 1332 kadın 498 engelli 468 genç kardeşimiz başvuruda bulunmuştur." dedi.

Yıldırım, "Tam 12 kere milletin önüne gittik, millete hesap vermeye her zaman hazır olduk. AK Parti'nin 16 yıllık karnesi pekiyilerle dolu. Siz demokrasiye Türkiye'ye sahip çıktınız, Türkiye türüblansa düşmeden bugüne geldi. Son Başbakan olarak hepinize ülkem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Büyük sorunları aşarak, büyük badireleri aşarak geldik. Kalleşlikler, ihanetler gördük. Saldırıları hep birlikte aştık. Ülkemiz üzerinde hesapları olan emperyalist tuzakları birlikte bozduk. Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırdılar. E- muhtıralarla, gezi operasyonlarıyla, 6-7 Ekim kalkışmasıyla, FETÖ, PKK kalleşliğiyle, 15 Temmuz darbe kalkışması ile mücadele ede ede bugünlere geldik. Milletin emanetine hep birlikte sahip çıktık. 16 Temmuz'da yaralarımızı sararak yolumuza kararlı bir şekilde devam ettik. Terörle başaramadıklarını, ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki, asla başaramayacaksınız."dedi.

İşte AK Parti'den aday olmayan isimlerin listesi:

Mehmet MÜEZZİNOĞLU

Burhan KAYATÜRK

Ekrem ERDEM

Hüseyin SAMANİ

İsrafil KIŞLA

Hüseyin ŞAHİN

Ahmet DAVUTOĞLU

Murat GÖKTÜRK

Fatma Seniha Nükhet HOTAR

Hasan ÖZYER

Cemalettin Kani TORUN

Mehmet Ali PULCU

İbrahim Mustafa TURHAN

Recep KONUK

Coşkun ÇAKIR 

Cemil ÇİÇEK

Mehmet Ali ŞAHİN

Ali BABACAN

Beşir ATALAY

Özcan ULUPINAR

Fevzi ŞANVERDİ

Ayhan GİDER

İsmail KAHRAMAN

BAŞBAKAN'DAN NOT DEĞERLENDİRMESİ

S&P'nin Türkiye'nin notunu düşürmesine tepki gösteren Yıldırım, "Türkiye'nin gerçekleriyle uyuşmuyor. AK Parti'ye seçim sürecinde nasıl zarar verilebilir, bu hesaplanıyor. Miletime sesleniyorum, Rayting kuruluşları sizin notlarınızın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bizim için önemli olan milletin verdiği nottur." diye konuştu.

 

Yukarı

Business HT×