BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

‘EY Yılın Girişimcisi’ programında finalistler belli oldu

Türkiye’de bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi’ programında finale kalan yedi aday belirlendi.

‘EY Yılın Girişimcisi’ programında  finalistler belli oldu
07 03 2018, 14:58

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ‘EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi’ yarışmasının Türkiye programında finale kalan yedi aday açıklandı. EY tarafından dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek üzere 60’dan fazla ülkede 150 şehirde yürütülen Yılın Girişimcisi programı başvuruları geoy.ey.com web adresinden online olarak kabul edildi.

Türkiye’nin önde gelen iş dünyası liderlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen başvurular sonucu, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Luna Elektrik Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, MKS DevO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı, Samet Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Saldıray Kızıltan, Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora ve VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş finale kaldı. Bugüne kadar dünya çapında 53 girişimcinin ödüllendirildiği, Türk Hava Yolları’nın Resmi Hava Yolu Sponsoru olarak yer aldığı programın Türkiye finalisti, Monako’da düzenlenecek ‘Dünya Yılın Girişimcisi - World Entrepreneur Of The Year’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Jüri başkanlığını Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin'in üstlendiği programın jürisi Türkiye iş dünyasının önemli isimlerinden oluşuyor. Jüride Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine S. Kamışlı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve Faik Açıkalın yer alıyor. Jüri üyeleri ‘EY Yılın Girişimcisi’ programı adaylarını; girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, bireysel/kurumsal sosyal sorumluluk, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda değerlendiriliyor.

Finalistler

Leyla Alaton / Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı: İlk ve tek yerli stent, balon ve kateter üreticisi Alvimedica, bugün itibarıyla 70’den fazla ülkeye ihracat yapan, Singapur, Malezya, Fransa, İtalya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkede direkt satış ofisi olan bir şirket. Ürün portföylerinin ilk halkasını kardiyoloji, ikinci halkasını kalp damar teknolojisi, üçüncü halkasını ise diğer medikal ürünler olarak sınıflandırıyorlar. Sermayesi %100 Türk olan şirket, üretim teknolojisini ve ürün gamını geliştirirken, yüksek teknolojili kardiyoloji ürünlerine yönelik AR-GE çalışmalarını da yürütüyor.

Mustafa Karabağlı / Luna Elektrik Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye’de ilk akıllı sayaç (SmartMeter) tasarımı ve uygulamalarını gerçekleştiren Luna Elektrik Elektronik, geliştirdiği yeni enerji ölçme ve yönetme ürünleri ve bu konuda yapılan yatırımlar ile Türkiye’nin elektrik şebekesindeki kayıp ve kaçak konusuna çözüm getirmeye yönelik çalışmalar yapıyor.
Korgün Şengün / MKS DevO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye'de organik kimya üretimi yapan ilk beş sanayi kuruluşu arasında yer alan MKS DevO Kimya, deterjan, inşaat, plastik, denim ve tekstil sektörlerine hammadde üretmektedir. AR-GE merkezlerinde geliştirilen katalist teknolojileri ile üretilen Sultan Black siyah boya üretiminde atık su oluşumu tamamen engellenirken, Sultan Black Eco ile hem boya üretiminde atık su ortaya çıkmıyor hem de kumaş boyama prosesinde ortaya çıkan atık su tamamen renksiz, çevre ve insan sağlığına zararsız, arıtımı kolay ve geri dönüştürülebilir bir hal almış oluyor.

İbrahim Balarısı / Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı: Yıllık olarak 40 bin ton natürel ve renkli PVC granül, 70 bin ton 8 mm elektrolitik bakır filmaşin üretim ile, 6.000 ton XLPE ve 10.000 ton HFFR malzeme kullanım kapasitesine sahip olan Öznur Kablo, modern bilgi işlem altyapısı ve otomasyon teknolojisi ile Türkiye’nin önde gelen kablo firmaları arasında yer alıyor. Kalite anlayışı ve sektördeki gelişmeleri yakından takip eden vizyonu ile sektörün göze çarpan isimlerinden.

Saldıray Kızıltan / Samet Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı: Mobilya aksesuar sektöründe faaliyet gösteren ve 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapan Samet Kalıp, çağın ihtiyaçlarına uygun teknolojik donanımla hayata geçirdiği 3000'i aşkın ürün çeşidi ve 45 yıllık deneyimi ile mobilya aksesuar sektöründe öncülüğünü koruyor. Son 10 yılda hızla ikinci 500 sanayi kuruluşları arasından birinci 500 sanayi kuruluşları arasına girerek, 2016 yılı sonuçlarına göre 387. sıraya yükselmiştir. 130 kişilik Ar-Ge ve Ür-Ge ekibiyle inovasyon konusunu önceliği olarak tutmaktadır.

Semih Bora / Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı: Dünyanın farklı ülkelerinde havalimanı, iş ve alışveriş merkezi, otel ve stadyum gibi büyük ölçekli inşaat projeleri gerçekleştiren Summa Turizm Yatırımcılığı, bugün, 80’den fazla proje, 2 milyon m2’den fazla inşaat ve 4 kıtada 12 ülkede iş yapan bir firma konumundadır. Hali hazırda Rusya, Afrika, Libya, Venezuela, Türki Cumhuriyetler, Romanya, Moldova ile çalışan firma, özellikle 2010 yılı Aralık ayından itibaren iş yapmaya başladıkları Sahra Altı Afrika bölgesinde çok sevilen ve beğenilen bir firma haline gelmişlerdir.

Dr. Ercan Varlıbaş / VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı: Sağlık biyoteknolojisi ve medikal ürünler alanında uzmanlaşmış uluslararası bir şirket olan VSY Biotechnology, İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde tasarlayıp geliştirerek, tesislerinde ürettiği yenilikçi ürünlerini dünyanın dört bir yanına, 60’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Kurulduğu ilk günden bu yana girişimci yapısı ile gerçekleştirdiği yatırımları, genişleyen fabrika alanları ve geliştirdiği üretim portföyü ile büyümekte ve yakın gelecekte biyoteknoloji alanındaki dünyanın ilk 5 şirketi arasına girmeyi hedeflemektedir.

Yukarı

Business HT×