BIST 100 9.089,85 % 0,11
USD/TRY 32,3759 % 0,10
EUR/TRY 34,9810 % -0,10
Piyasalar
9.089,62
% 0,11
32,3786
% 0,11
34,9815
% -0,10
1,0779
% -0,09
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"YPG'yi PKK'ya karşı savaştırırız" teklifine Başbakan'dan yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı'nın “YPG'yi PKK’ya karşı savaştırabiliriz” açıklamasına "Birisi ‘Erzurum dağları kar ile boran’, diğeri ‘Çarşambayı sel aldı’ diyor" dedi

"YPG'yi PKK'ya karşı savaştırırız" teklifine Başbakan'dan yanıt
HABERTÜRK 17 02 2018, 11:18

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus-Almanya yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in “YPG'yi PKK’ya karşı savaştırabilecekleri” yönündeki açıklamalarını “Kendi içlerinde bir uyum yok” diyerek yorumlayan Başbakan, şunları söyledi:

“İstihbarat komisyonu raporları diyor ki ‘YPG, PKK’nın Suriye şubesidir’. Savunma Bakanı da ‘Bunları birbirine vurduracağız’ diyor. Herhalde bizi hiçbir şeyden anlamıyor sanıyorlar ya da ne yaptıklarından haberleri yok. Birisi ‘Erzurum dağları kar ile boran’, diğeri ‘Çarşambayı sel aldı’ diyor. Sahadakilerle siyasettekiler ayrı telden çalıyor; sıkıntı burada. Muhatabımız siyasiler. Amerikan yönetiminin iradesini ortaya koymasının zamanıdır. Sahadaki yanlışlara, ilişkilerimizi zehirleyen yanlış tutumlara son vermeleri gerekir.”

Yıldırım, “ABD ne istiyor?” şeklindeki soruya “Keşke biz de bilebilsek; onu soruyoruz. Ne yapmak istediklerine bir karar verseler... Biz, ne istediğimizi biliyoruz. Evirmeden çevirmeden net şekilde diyoruz ki; kardeşim, bizim hudutlarımızın ötesinde bir terör devleti oluşumuna asla tahammülümüz olmaz.  Bu aklı size kim veriyorsa size iyilik etmiyor. Bu milleti, bu ulusu yeterince tanıyamamışsınız. Bu millet burada bir şer kuşağı, terör devleti oluşmasına izin vermez” diyerek yanıt verdi ve ekledi:

“Suriye’de 800 kilometrelik bölümde oldu bitti ile Amerika’ya DEAŞ’ı yok edeceği hikâyesini anlatarak; orada çok büyük bir sindirme harekâtı yapıyorlar. Bunlar ABD’ye, ‘Biz burada sizin için, İsrail için bir güvence olabiliriz; bizi destekleyin’ demişler. ‘Burada bir oluşum yapalım, Suriye’yi de Türkiye’yi de kontrol edersiniz; hem İran’a karşı eliniz güçlenir’ diye bir proje, senaryo hazırlanmış. Bu proje üzerinden yola çıkmışlar ama kılavuzları yanlış. Terör örgütü ile gelecek projesi yapılabilir mi? Bunlar terör örgütü, işi gücü öldürmek. ABD’nin bunları muhatap alması akla ziyan bir iştir. Yıllarca NATO’da ortak olacağız. Biz NATO’nun sınırlarını koruyoruz, onlar da NATO sınırlarına karşı bir terör faaliyetine girişiyorlar. Kiminle? Diğer NATO üyesi ülke ile. İzahı mümkün değil.”

Yukarı

Business HT×