BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5609 % 0,12
EUR/TRY 34,8945 % 0,73
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5609
% 0,12
34,8945
% 0,73
1,0705
% 0,48
45,35
-0,09
2.327,60
% 0,01
88,08
% 1,24
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

CHP'de Kılıçdaroğlu yeniden Başkan

CHP'nin Ankara'da gerçekleşen 36'ncı Olağan Kurultayı'nda sandıktan çıkan isim mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu

CHP'de Kılıçdaroğlu yeniden Başkan
HABERTÜRK 03 02 2018, 16:58

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen ve iki gün sürecek 36'ncı Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık Seçimleri sonuçlandı. 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Tek rakibi Yalova milletvekili Muharrem İnce, 447 oyda kaldı.

Yedinci kurultayına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan adaylardan yeterli imzayı toplayan tek isim Muharrem İnce oldu. Fakat İnce'ye imza veren 2 delegenin imzasını geri çektiği, 49 delegenin ise mükerrer imza verdiği iddia edildi. Muharrem İnce ise iddiaları yalanladı.

Buna karşılık CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iddianın doğru olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun kendisine de verilen 49 mükerrer imzanın Muharrem İnce'ye aktarılmasını talep ettiğini söyledi. AK Parti'nin temsilci göndermediği kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce salonda yan yana oturdu. Yanlarında bulunan boş koltuğun ise cezaevinde bulunan Enis Berberoğlu için boş tutuldu. 

Genel başkanlığa aday olacaklarını açıklayan eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile eski Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk ise adaylık için gerekli sayıda imzayı toplayamadı.

Kurultay'ın ikinci gününde de 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

"15 YILDIR RANT EKONOMİSİ UYGULANIYOR"

Seçimlerden önce bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik açıdan da büyük sıkıntı içinde olduğunu ve vatandaşın geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. 

Çiftçinin, kamyoncunun dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu kullandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın bu kesimleri unuttuğunu, onların sorunlarını CHP'nin dile getirdiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 yıldır hükümet rant ekonomisi uyguluyor. Taksi şoförü, çiftçi, fabrika işçisi vergi verirken, rantiye sınıfına vergi ayrıcalıkları getirdiler. Bu iktidar faiz lobisine hizmet eden iktidardır. Son 15 yılda yurt dışında bir grup sermayedara ödenen faizin miktarı 148 milyar dolardır. İçerde de bir grup sermayedara faizler ödediler, 689 milyar lira. Faiz yüksek. 'Efendim faizi düşürelim.' İktidar sen değil misin? 'Düşürelim' demekle düşmez. Sen yakanı tefecilere kaptırmışsın. Sen tefecilere ve faiz lobilerine hizmet eden iktidarsın. Biz bu ülkeyi tekrar üretim bandına alacağız. Herkesin işi, aşı olacak." 

Kılıçdaroğlu, Ekonominin ancak OHAL'in kaldırılmasıyla düzelebileceğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda, ekonomi politikalarının tepeden tırnağa yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Bütçe, vergi ve para politikalarını "üreten Türkiye" anlayışıyla yeniden düzenleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, asgari ücretliden vergi alınmayacağını açıkladı. Çiftçinin milli gelirden hak ettiği yüzde 1 hakkı vereceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini de teşvik edeceklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, "Bunlar, yakalarını rantiyeciye kaptırdılar çünkü göbekten bağlılar. Biz o göbek bağını Mustafa Kemal'in makasıyla keseceğiz" dedi. Sanayide, tarımda ve her alanda üreten bir Türkiye yaratacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi saman ithal eden ülke ayıbından kurtaracaklarını söyledi. 

Yukarı

Business HT×