BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5885 % 0,07
EUR/TRY 34,9958 % 0,41
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5931
% 0,08
34,9949
% 0,41
1,0710
% 0,10
45,35
0,00
2.317,61
% 0,06
88,19
% 0,19
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Başbakan'dan Atilla davası değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım, Atilla Davası kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan'dan Atilla davası değerlendirmesi
BUSINESSHT 05 01 2018, 14:04

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmekle yargılanan Halkbank yetkilisi Mehmet Hakan Atilla davasının uydurma delillerle ve uluslararası hukuk normlarına uymayan bir "tiyatro" şeklinde olduğunu ve sonucunun önceden hazırlandığını belirterek, alınan kararın Türkiye açısından kıymeti olmadığını söyledi.

New York'ta görülen davanın önceki günkü duruşmasında jüri heyeti Atilla'yı, ABD yaptırım yasasını ihlal ederek banka dolandırıcılığı ve komplo da dahil olmak üzere kendisine yöneltilen altı suçlamanın beşinden suçlu buldu. Atilla kara para aklama suçlamasından ise aklandı. Davada nihai karar 11 Nisan'da yargıç tarafından verilecek.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin jüri kararına ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Uydurma delillerle, uluslararası hukuk normlarına uymayan tiyatro şeklinde bir dava, sonucu önceden hazırlanmıştı; bizim açımızdan hiçbir kıymeti yoktur. Senaryosu daha önceden hazırlanmış bir oyun gibi davayı bütün dünya izledi. Türkiye bir hukuk devletidir. Hak ve çıkarlarına nereden zarar verilmeye çalışılırsa karşılığını mutlaka verecektir" dedi.

Yıldırım, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasını "hukuki bir süreç" olarak nitelendiren Yıldırım, "Bu bir ilk değildir, süreç işliyor. Diğer kamu yönetici ve belediye başkanları hakkında da benzer işlemler yapılmıştır. Bundan sonra da icap ederse yine yapılabilir" dedi.

Yıldırım'a 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çıkarılan son KHK ile ilgili eleştirilerinin ardından gündeme gelen Gül'ün 2019 başkanlık seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olabileceği iddiaları da soruldu.

"Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz, Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle ilgili, davamızla ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız" diyen Yıldırım, "Kamuoyunda bir tarafmış gibi ayrı bir şekilde değerlendirmeler yapmasını doğrusu biz tasvip etmeyiz. Arzumuz, bu davanın bir ferdi olarak, iyi günde zor günde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak görüş ve fikirlerini yine partinin başarısı için bizlerle paylaşmasıdır. Bundan da memnuniyet duyarız" dedi.

Yıldırım, Gül'ün olası adaylığı konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

Yukarı

Business HT×