BIST 100 9.890,51 % 1,79
USD/TRY 32,5080 % -0,09
EUR/TRY 34,8733 % -0,28
Piyasalar
9.890,78
% 1,79
32,5080
% -0,09
34,8733
% -0,28
1,0715
% -0,14
44,77
-0,12
2.344,78
% 0,53
89,56
% 0,62
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta kutlanıyor

Ulu önder Mustafa Kemal Atatrük’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 95'nci yıl dönümü kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta kutlanıyor
HABERTÜRK 30 08 2017, 13:16

30 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatrük’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 95’nci yıl dönümü.

Ankara’daki törenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının da bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bırakılması ve saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajından önemli başlıklar ise şöyle:

ZAFERE TAŞINDI: Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zafere taşınmıştır.

DÜNYAYA İLAN ETTİ: 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibarıyla tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

AMANSIZ MÜCADELE: Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir. FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir.

KÜRESEL GÜVENLİK: Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta, hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir.

EN BÜYÜK DESTEK: Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir. 

DESTANSI DİRENİŞ: Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle, “Ya İstiklal Ya Ölüm” tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur.

AÇIK İSPAT: Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATI ADALETTİR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hâkim olacak. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir” dedi.

‘ÖNCE KAFADA KAZANILIR’

MHP Lideri Devlet Bahçeli de yayınladığı mesajda “Zaferler önce kafada kazanılmıştır. Her zaferin akıl, sabır, strateji, kapsamlı hazırlık dönemi vardır ve 30 Ağustos bunun mümeyyiz örneğidir. 30 Ağustos, Türk tarihinin kilit noktası, 29 Ekim 1923’ün habercisi, 1299 kuruluş onurunun tamamlayıcısı, Ötüken şuurunun taarruz halkasıdır” ifadesini kullandı.

Yukarı

Business HT×