BIST 100 9.041,09 % 2,66
USD/TRY 32,3301 % 0,12
EUR/TRY 35,0670 % -0,01
Piyasalar
9.038,90
% 2,64
32,3301
% 0,12
35,0670
% -0,01
1,0788
% -0,37
47,68
-0,25
2.210,93
% 0,74
87,30
% 1,41
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere: Bunlara oy vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da, Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği açıklamasını eleştirdi

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere: Bunlara oy vermeyin
HABERTÜRK 18 08 2017, 14:49

İstanbul'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği'ne yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Erdoğan, Merkel'in "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyi düşünmedikleri" yönündeki açıklamasına cevaben " Almanya iç çekişmelerini bu sürece taşıdı" ve ekledi:  

"Almanya, Avrupa Birliği müktesebatına uymayan ülke konumunda. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır. Almanya'daki vatandaşlarıma diyorum ki; bunların hepsi Türkiye düşmanıdır, sakın bunları desteklemeyin. Türkiye düşmanlığı yapmayanlara destek verin."

"HRİSTİYAN DEMOKRATLAR, SPD VE YEŞİLLER TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI"

Erdoğan, 24 Eylül'de gerçekleşecek Almanya Seçimleri ile ilgili de şunları söyledi: 

"Almanya şu anda işte 25-30 gün sonra yapılacak olan seçim için adeta SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak 'Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride fazla oy alırız' havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir."

"Onların aklına da ihtiyacımız yok" diyen Erdoğan siyasi partilerin mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, "Orada bu işi değiştirecek, 1 milyona yakın oy kullanacak Türk seçmen var. Türk seçmenlerimiz, özellikle Türkiye'ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN: ALMANYA, BİRLİK ADINA RACON KESİYOR

Aynı konu hakkında Ankara'da bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım da "Gümrük Birliği meselesi, Almanya'nın Avrupa Birliği adına tek başına karar vereceği bir konu olmamalıdır. Almanya, 'Bütün Avrupa Birliği benden sorulur' havasında, Birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil, birliğin kurumsal yapısına, ilkelerine, usullerine uymayan bir şeydir. Bir dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği'nin devam etmesi can atmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yukarı

Business HT×