BIST 100 9.142,40 % 0,69
USD/TRY 32,3867 % 0,13
EUR/TRY 35,0263 % 0,03
Piyasalar
9.142,40
% 0,69
32,3853
% 0,13
35,0283
% 0,03
1,0790
% 0,02
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Barcelona'da terör saldırısı:14 ölü

İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin kalabalığın içine dalması sonucu en az 14 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı IŞİD üstlendi

Barcelona'da terör saldırısı:14 ölü
BUSINESSHT 17 08 2017, 22:58

Dünya, İspanya'da gerçekleştirilen terör saldırısı ve sonrasındaki saldırı girişimi ile sarsıldı.

İspanya’nın ikinci büyük kenti Barcelona’da beyaz bir kamyonet, 17 Ağutos'ta yerel saatle 18:30 sıralarında kentin turistik caddesi Las Ramblas’ta kalabalığın içine daldı.

Barcelona polisinin “terör saldırısı” olarak açıkladığı olayda 13 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 100 kişi yaralandı. Saldırıyı Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir’in gerçekleştirdiği iddia edildi. Polis olayla ilgili dört kişiyi tutukladı ancak saldırıyı gerçekleştiren hâlâ aranıyor. 

IŞİD’in resmi internet sitesi aracılığıyla üstlendiği saldırı sonrası, tren ve metro istasyonları kapatıldı.

Polis, çevrede bomba arması yaptığını da duyurdu. Üç günlük yas ilan edilen ülkede terör tehdidi seviyesi yükseltildi. 

İKİNCİ SALDIRI GİRİŞİMİ

İspanya Cambrils'te Barcelona'nın ardından düzenlenen terör saldırısında polisin düzenlediği operasyonla 5 saldırgan vurularak öldürüldü. Biri polis altı sivilin yaralandığı olayda yaralananlardan biri kurtarılamadı. Böylece her iki salıdırıda ölenlerin sayısı 14'e yükseldi. 

AP'nin haberine göre; Katalan polis kaynakları  bomba kemeri taşıyan ve sivil bir araçla kaçmaya çalışan 5 şüphelinin öldürüldüğünü açıkladı

Reuters'un edindiği bilgilere göre; polis, Cambrils'teki saldırının 'terör saldırısı' olduğunu ve saldırganların vurularak öldürüldüğünü doğruladı. Saldırganların Barcelona kentindeki saldırı ile ilgileri olduğu kaydedildi.  Katalan polisi sözcüsü, Cambrils'te düzenlenen operasyonda 5 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. 

DÜNYADAN GELEN İLK TEPKİLER

Olayın ardından Twitter’den açıklama yapan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, “Teröristler, aşkı barbarlıktan daha çok seven birleşmiş bir topluluğu yenemeyecekler. Tüm İspanya kurbanlar ve aileleriyle birliktedir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD’nin saldırıyı kınadığını, ne yardım gerekliyse yapılacağını duyurdu. Trump, “Güçlü ve sert durun. Sizi seviyoruz” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırıyı “tiksindirici” olarak tanımlarken “Barcelona’daki iğrenç saldırının kurbanları için yas tutuyoruz. İspanyollarla dayanışma ve dostluk içinde omuz omuzayız” açıklamasını yaptı.

Barcelona saldırına Türkiye’den ilk tepki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, “Barselona’daki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör belası karşısında İspanya halkının ve hükümetinin her zaman yanındayız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'da "İnsanlığı hedef alan her türlü alçak saldırıyı kınıyoruz" açıklamasını yaptı. 

TÜRK RESTORANINA GİRDİLER

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Restoran'ın ismi, Luna de İstanbul. Öte yandan polis "Restoranda rehine yok" açıklamasını yaptı.

Yukarı

Business HT×