BIST 100 9.888,15 % 1,76
USD/TRY 32,5286 % -0,03
EUR/TRY 34,9168 % -0,16
Piyasalar
9.890,53
% 1,79
32,5274
% -0,03
34,9254
% -0,14
1,0725
% -0,05
44,74
-0,15
2.345,73
% 0,57
89,55
% 0,61
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'ndeki 15 Temmuz Özel Oturumunda siyasiler konuştu

TBMM'den 15 Temmuz mesajları
15 07 2017, 14:08

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasından bazı satır başları; 

"Demokrasi nöbeti tutan asil milletime şükranlarımı sunuyorum. Canını feda etmekte bir an olsun tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yaralılarımıza, gazilerimize şifalar niyaz ediyorum. 15 Temmuz'da milletimizin yiğit evlatları meydanlara inmiş ve gözlerini kırpmadan şehadete yürümüşlerdir. Bugün Türkiye demokratik bir sistem ile yoluna devam etmektedir ve devam edecektir. 15 Temmuz bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye, sosyal, laik, halk hakimiyetine dayalı bir hukuk devletidir."

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından bazı satır başları;

"Aziz milletim hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum. Türkiye'nin en karanlık gecesini aydınlık sabaha dönüştüreli tam bir yıl oldu. Eğer burada bir araya gelebiliyorsak bunu 250 kahraman şehidimize, kahraman gazilerimize ve büyük Türk milletine borçluyuz. 15 Temmuz bu milletin, düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine karşı milletin çıplak eli ile silahları erittiği gündür. İstiklal Marşımızın her satırı o gece yeniden yazıldı."

"O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile milyonlar, milletine, bayrağına sahip çıkmak üzere ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı. Destanların en güzelini yazdık. İstiklalin muhakkak ki bir bedeli var. Bu bedeli bir değil, binlerce kez ödedik. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan. Bu günler Türkiye'nin tarihinin utanç vesikasıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları;

"FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yıl dönümündeyiz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazi Meclisimizin siz değerli mensuplarına şükranlarımı iletiyorum. Ordumuzun, parlamenter demokrasimize sahip çıkarak terör örgütüne karşı direnmesi de bizlere onur vermiştir. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in şahsında tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. FETÖ'nün ülkemiz demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınması halkımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla sağlanmıştır."

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın konuşmasından bazı satır başları;

"Bir yıl önce bu halkı ve demokratik siyaseti hedefleyen 15 Temmuz darbe girişminin kınıyorum. Hakettikleri cezaya çarptırılmalarını tüm halkımız gibi bekliyorum. Darbeler silsilesi ülkenin kuruluş temelleri ve yönetim anlayışı sıkıntılarından ele alınamayacağı aşikardır. Darbecilerin kirli ruhunu hiç tartışma konusu yapmadan, buna zemin sağlayan koşullarını da tartışmamanın, yeni darbe koşullarını hazırlayacağını da unutmamalıdır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından bazı satır başları;

"Meclis'in bu özel birleşiminde toplanmış bulunuyoruz. Muhterem heyetinizi, aziz vatandaşlarımızı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz'a direnen, destan destan büyüyen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." 

"Türk milleti tarih boyunca belaları alt etmeyi başarmıştır. Üzerinde yaşadığımız çetin ve zorlu coğrafyada yaşamanın ağır sonuçları olacaktır. Türk milletinin hedefte olması tesadüfi görülmemelidir. Böylesi bir ihanet kuşatması yeni de değildir. Birbirimize düşersek ya bizi bu vatandan söküp atacaklar ya da burada bizi gömük üzerimizden aşacaklardır. 15 Temmuz öncelikle bir darbe teşebbüsüdür. Ayrıca, taşeronları, planlayıcıları belli olan bir işgal denemesidir. Kontrollü darbe demek aklın inkarı, yalın gerçeklerin imhasıdır."

Yukarı

Business HT×