BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 34,9967 % -0,06
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
34,9967
% -0,06
1,0781
% -0,07
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ünlü yapım şirketi Türkiye'de iflas etti

Endemol Türkiye'nin iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Ünlü yapım şirketi Türkiye'de iflas etti
BUSINESSHT 07 07 2017, 09:12

Hollandalı Endemol'ün Türkiye organizasyonu ile ilgili yeni gelişme... Endemol Shine Türkiye'nin iflas başvurusunda bulunduğu duyuruldu.

Endemol Shine Türkiye 7 Haziran günü Dayan Yüreğim isimli dizinin oyuncuları ve set ekibinin eylemi ile gündeme gelmişti. Aralarında, Ege Aydan, Ece Uslu'nun da bulunduğu bir grup, yapımcı şirketi, paralarını alamadıkları için protesto etmişti.

Aynı gün, Beykoz'da çekimler için kullanılan köşkün kirası ödenmediği için Endemol Medya Prodüksiyon Tic. Limited şirketine karşı bir haciz işleminin yapıldığı anlaşılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de alacaklarını tahsil edemedikleri için başta Erkan Petekkaya olmak üzere birçok oyuncu ve set çalışanı Endemol'ün Türkiye ofisi önünde eylem yapmıştı. 

Bu gelişmeler yaşanırken Endemol'den yapılan açıklamada Türkiye organizasyonunun borçlarının en kısa sürede ödeneceği söylenmişti. 

Açıklamada ise iflas başvurusunun 4 Temmuz günü yapıldığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bağımsız finansal danışmanlar tarafından geçtiğimiz haftalarda yürütülen kapsamlı Endemol Shine Türkiye analizini tamamlamış bulunmaktayız. Telafi edilemez halde zarar eder bir hal alan ve son aylarda yalnızca Endemol Shine Grubundan gelen önemli miktarlardaki yatırımlarla ayakta tutulabilen yerel işletmeyi saran finansal zorlukların ve yapılan incelemelerden çıkan bulguların ışığında tüm seçenekler dikkatli bir biçimde değerlendirilmiştir. 

Alternatif bir çözüm bulmak için gösterilen tüm çabaya rağmen, tüm alacaklıların menfaatleri dikkate alındığında an itibariyle uygun olan tek seçeneğin Türkiye’de iflas yoluna başvurmak olduğu açıkça anlaşılmıştır.

Bu adımları atmak zorunda olduğumuz için büyük üzüntü duymaktayız ve Türkiye’deki işletmenin çevresinde oluşan sorunların yerelde kişiler üzerinde yarattığı zorlukların tamamen bilincindeyiz. Etkilenen tüm kişiler üzerindeki finansal etkiyi en aza indirmek amacıyla Endemol Shine Türkiye’nin önemli alacaklılarıyla çalışmaya devam ediyoruz.

İflas başvurusu 4 Temmuz 2017 Salı günü saat 10.56’da İstanbul 13. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde (Esas No: 2017/615) yapılmıştır. Mahkemenin kararını takiben, alacaklılara olan borçları hukuka uygun ve basiretli bir şekilde yönetmeğe mezun, yerel uzmanlığa sahip idareciler bu sürece dahil olacaktır. Bu süreç Endemol Shine Türkiye’nin sahip olduğu yapımların halihazırda devam eden dağıtımından elde edilen gelirlerin tediyesini içererek, ödenmemiş borçların kapatılmasına katkıda bulunacaktır.

Süreç hukukçular tarafından yönetilmekte olup daha fazla bilgi web sitemiz üzerinden önümüzdeki hafta paylaşılacaktır.

Yukarı

Business HT×