BIST 100 9.898,63 % 1,87
USD/TRY 32,5784 % 0,13
EUR/TRY 35,0125 % 0,11
Piyasalar
9.902,44
% 1,91
32,5800
% 0,13
35,0122
% 0,11
1,0736
% 0,06
44,89
0,00
2.349,39
% 0,73
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Londra'da iki ayda ikinci terör saldırısı: 10 ölü

Londra Köprüsü üzerinde bir kamyonet hızla kaldırıma sürmesi ve içindeki 3 saldırganın araçtan çıkarak bazı kişileri bıçaklaması sonucu 7 kişi öldü. Üç saldırgan ise polis tarafından vuruldu

Londra'da iki ayda ikinci terör saldırısı
BUSINESSHT 04 06 2017, 00:58

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından Londra Köprüsü ve Borough Pazar Yeri'nde gerçekleşen araçlı ve bıçaklı saldırılarda 7 sivil öldü. Polis, olaya karışan 3 saldırganı da etkisiz hâle getirdi. 

İlk andan itibaren tüm gelişmeleri twitterden paylaşan İngiliz polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı ve şu açıklamayı yaptı: 

"Dün gece saat 22:08 sıralarında Londra Köprüsü'nde beyaz renkte bir aracın kaldırımda yürüyenlere çarptığı ile ilgili ihbarlar almaya başladık. Araç, Londra Köprüsü'nden Borough Pazar Yeri'ne sürmeye devam etti. Bir süre sonra saldırganlar aracı terk etti ve aralarında İngiliz Ulaştırma Polisi'nden bir kişinin de olduğu birkaç kişiyi bıçakladılar. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, ulaştırma polisi de dahil en az 48 kişi yaralandı. Yaralılar Londra'da altı hastanede tedavi altında. Kendilerine bombalı yelek giymiş süsü veren üç kişi, ilk ihbardan sekiz dakika sonra polis tarafından vurularak etkisiz hâle getirildi. " 

Polis, Londralılara yaptığı duyuruda güvenli bir yere kaçmalarını, kaçacak yer yoksa saklanmalarını ve telefonlarını sessize almalarını, pazarlık yapmaktansa teslim olmalarının daha iyi bir seçenek olduğunu, güvende hissettikleri zaman polisi aramalarını söyledi. 

Olay sonra Londra Köprüsü ve çevresi trafiğe kapatıldı, metro seferleri iptal edildi. 

GÜVENLİK KOMİTESİ TOPLANACAK

Perşembe günü yapılacak erken genel seçim öncesi kampanyasını yarıda keserek Londra'ya dönen İngiltere Başbakanı Theresa May bugün (4 Haziran) güvenlik komitesi Cobra'yı toplayacak.

Toplantıya Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da katılacak. Khan saldırıları, "korkakça" olarak nitelendirerek kınadı. Khan, hiçbirşeyin bu tip barbarca eylemleri meşru kılamayacağını söyledi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de Londra'da yaşananları "zalimce ve şok edici" olarak nitelendirdi.

TRUMP SEYAHAT YASAĞINI SAVUNDU

Londra'daki saldırılar sonrası Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Uyanık, zeki ve sert olmalıyız. Mahkemelerin haklarımızı geri vermesi gerekiyor. Ekstra güvenlik önlemi olarak seyahat yasağına ihtiyacımız var" dedi. 

Londra'da 22 Mart'ta Westminster Köprüsü'nde seyir halindeki bir araç, en az 12 kişilik bir yaya grubunu ezerek parlamento binasına yönelmişti. Aracı çarptıktan sonra otomobilden çıkan saldırgan parlamento yerleşkesi içinde bir polisi bıçaklamıştı. Olayda dört kişi yaşamını yitirmişti. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan Londra'daki saldırılarla ilgili olarak yapılan açıklamada "Alçakça saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Londra’da dün gece gerçekleştirilen bir dizi terör saldırısı sonucunda bir kez daha masum insanların hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Alçakça işlenen bu saldırıları en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Bu zor gününde dayanışma içinde olduğumuz dost Birleşik Krallık halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık halkının acısını anlamakta ve paylaşmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Yukarı

Business HT×