BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan'dan bakanlıklarla ilgili yol haritası demeci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Erdoğan'dan bakanlıklarla ilgili yol haritası demeci
HABERTURK 24 05 2017, 17:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıklarla ilgili yol haritasını cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'de oluşturulan bir ekiple takip edeceklerini belirtti.

Brüksel ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları ifade etti:

Brüksel ziyareti sonrası MYK belirlenmiş olacak ve geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak bununla ilgili kongre kapanışında ifade ettiğim gibi bütün Bakan arkadaşlarımızdan 6. Ayın sonuna kadar ve yıl sonuna kadar devam edecek olan bir yol haritası isteyeceğim. Bu yol haritası 6 aylık değil, 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık önümüzde ne var ne yapacağız çalışma arkadaşları ile paylaşacak. Bunun takibini iki yolla yapacağım: Cumhurbaşkanlığında ve partide oluşturulan bir ekiple bakanlıkların hazırladığı takvimin yürüyüp yürümediğini kontrol edeceğiz.

Brüksel ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, "Bu ortamda NATO'nun daha faal olması gerekiyor. Avrupa Atlantik bölgesinde güç dengesinin devamı için NATO'nun caydırıcılığını terörle mücadelede tahkim etmesi gerekiyor" dedi.

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM-YENİ YOL HARİTASI

Erdoğan'ın konuyla ilgili öne çıkna ifadeleri şunlar oldu:

Seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulumuzu belirlemiş olacağız ve Merkez Yürütme Kurulunu belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili, kongre kapanışındaki teşekkür konuşmamda da ifade ettiğim gibi, bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim. Brüksel ziyareti sonrası MYK belirlenmiş olacak ve geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak bununla ilgili kongre kapanışında ifade ettiğim gibi bütün Bakan arkadaşlarımızdan 6. Ayın sonuna kadar ve yıl sonuna kadar devam edecek olan bir yol haritası isteyeceğim. Bu yol haritası 6 aylık değil, 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık önümüzde ne var ne yapacağız çalışma arkadaşları ile paylaşacak. Bunun takibini iki yolla yapacağım: Cumhurbaşkanlığında ve partide oluşturulan bir ekiple bakanlıkların hazırladığı takvimin yürüyüp yürümediğini kontrol edeceğiz.

Parlamentodaki haftalık toplantılarımızı yaptığımız Salı toplantıları dışında tabii ki toplantılarımız yapılacak ama meclis salonuna girmek gibi bir konumum yok. Ama grup toplantılarında haftalık konuşmalarımızı yapacağız.

YENİ DÖNEMDE AB İLE İLİŞKİLER

Bunun dışında AB'nden sorumlu Bakan ayağımız ve Dışişleri Bakanımız süreci takip ediyor. Gereken neyse yapıyoruz ancak karşı taraftan karşılığını bekliyoruz. Bizim AB'den kopmak diye bir derdimiz yok ama AB'nin de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz diyoruz ki kararı siz verin. Bu görüşmelerde kendilerine söyleyeceğiz, "AB, bizim olmazsa olmazımız değil, onun bilinmesi lazım" AB Türkiye kendisi çekilsin istiyor.

Yukarı

Business HT×