BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5611 % 0,07
EUR/TRY 34,9495 % -0,07
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5611
% 0,07
34,9495
% -0,07
1,0728
% -0,02
44,89
-0,46
2.332,10
% -0,02
89,28
% 0,30
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

CANLI BLOG: AK Parti'de büyük gün

Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçileceği kongrede

CANLI BLOG: AK Parti'de büyük gün
21 05 2017, 10:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçileceği kongrede "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" sloganı belirlendi.

Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar 5 olağan, 2 olağanüstü kongre süreci geçiren AK Parti'de, 3. Olağanüstü Büyük Kongre diğerlerinden farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeniden genel başkan olacağı kongreyle Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılmış olacak.

Kongre ile ilgili gelişmeler gün boyu BusinessHT'nin canlı blog sayfasında 

18:35 Erdoğan resmen AK Parti Genel Başkanı

AK Parti 3. Olağanüstü kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla ikinci kez AK Parti Genel Başkanı seçildi.

16:20 Genel başkan vekilliği tüzükte

AK Parti'de tüzük değişti, Genel Başkan Vekilliği kabul edildi.

13:40 Erdoğan konuşmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti kongresinde Ankara Arena'yı dolduran on binlere ve TV başında izleyen milyonlara hitap ediyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu vuslat kongresi için 81 vilayetimizden salonumuzu teşrif eden tüm kardeşlerime Ankara'ya hoş geldiniz diyorum. Yurt dışından teşrif ederek bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşan misafirlerimize ayrıca hoş geldiniz diyorum. Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar AK Parti teşkilatında görev almış genel başkanlarımıza, kurucularımıza, MKYK üyelerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, il, ilçe, belde başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize, köy ve mahalle temsilcilerimize, sandık müşahitlerimize burada ifade edemediğim tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz kardeşlerimizden ahirete irtihal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyor, hatıralarını hürmetle yad ediyorum.

Ter döken, fedakarlık yapan herkese buradan minnet borcumuz vardır. Kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Mahallemizin güvenliğinden küresel suç faaliyetlerine kadar geniş bir alanda huzurumuz için görev yapan polislerimize teşekkür ediyorum. Terör örgütleriyle mücadelemize önemli katkı sağlayan güvenlik korucularımıza teşekkür ediyorum. Hangi kurumda, konumda, nerede görev yaparsa yapsın, ülkemizin, milletimizin büyümesi kalkınması, hedeflerine ulaşması için emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü, en büyük şükranı, en büyük takdiri 80 milyonun tamamıyla milletimiz hak ediyor.

Herkesi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirdik. Türkiye'nin gücünün ve imkanlarının kendi vatandaşlarıyla birlikte dünyanın her yanındaki mazlumlara kucak açtığımız için nereye gitsek muhabbetle karşılanıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye idealinin kültürümüze, geçmişimize sahip çıkmakla olduğuna inandık. 16 yıl sonra hala AK Parti nedir diye soranlar varsa AK Parti işte budur. Büyük kongrelerimiz hasret giderme, parti organlarında görev alacak arkadaşlarımızı belirlemenin yanında muhasebe ve murakabe yapmanın da vesilesidir. Kuruluşumuzdan bu güne kadar 188 ay geçti.

Sürekli hedeflerimizin çıtasını yükselttik. Kerameti hiçbir zaman kendimizde değil işin sırrının yaptığımız hizmetler olduğumuzun bilinciyle mücadeleden mücadeleye koştuk. Hep ilk günkü heyecanla çalıştık. Bu uzun, meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu. Elbette yolunu kaybedenler oldu. Elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu. AK Parti olarak bizim ne menzilimiz değişti, ne kararlılığımız eksildi ne de milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Rabbim ömür ve imkan verdikçe milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu kutlu, hayırlı bir yoldur. Çünkü bu kendimizle birlikte çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur. Onun için kim dönerse dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan.

Fransa'da 15 terörist ayağa kalktı OHAL ilan edildi. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışıldı. 249 şehit verdik siz bize hangi yüzle OHAL'in kaldırılmasını soruyorsunuz. Kalkmayacak! Ne zamana kadar? Huzura, refaha ulaşılıncaya kadar. Neyiniz eksik, işlerinize mi gidemiyorsunuz, okullar mı kapalı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Fabrikalar, işyerleri sorunluydu. Doğru dürüst kimse ekonomik olarak durumunu düzeltemiyordu. Bize OHAL'i kaldırın dediler. Gelince 1 ayda OHAL'i kaldırdık. Şimdi ise daha dün bir bugün iki. Biz OHAL'i ülkemizin huzuru için uzattık, uzatıyoruz.

"Milli tarım projesi ile bu alanda yeni bir çalışma yapıyoruz. Enerji kalkınmanın olmazsa olmazı. Kırsal kalkınmada destekleri ülke geneline yaygınlaştırdık. Kendi savaş uçağımızı, helikopterimizi, tankımızı, topumuzu gemilerimizi üretebilir hale geldik. İşsizliği tek haneli rakamlara düşüreceğimize inanıyorum. Ülkemizi 3 kat büyüttüğümüzü ekonomik göstergelerden görüyoruz. IMF'ye olan borcu 2013 itibariyle sıfırladık. Bir kısımını sayabildiğimiz hizmetlerin tamamını anlatmaya günler yetmez. Hayat dinamik, her şey hızla gelişiyor, değişiyor.

"AB ya fasılların açılmasının önündeki engelleri kaldırır ya da herkes kendi yoluna bakar. Her şeye rağmen bizim için tercih edeceğimiz AB ile yola devam etmektir."

Abdullah Gül'ün kongre mesajı

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne katılmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye mesaj gönderdi. İHA'nın aktardığına göre Gül mesajında "Son yıllarda içeriden ve dışarıdan kaynaklanan ekonomik, sosyal ve siyasi sıkıntılara ilaveten ülkemizin bekasını doğrudan tehdit eden güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldığımız olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Bu yılların geride bırakılabilmesinin ve Türkiye'nin yeniden geleceğe güvenle bakabilmesinin AK Parti'nin kuruluş felsefesindeki özgürlükçü anlayış ve evrensel demokratik standartlara dayalı politika ile mümkün olacağını düşünüyorum. Bu duygularla kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

13:00 Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında istikrar vurgusu yaptı

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti kongresinde konuşması için sahnede. İşte konuşmasından satırbaşları;

"Bugün aradan geçen onu beklediğimiz 998 gün boyunca manevi olarak bizi hiç yalnız bırakmayan liderimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hep yanıbaşımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki aydınlık Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

Bugün sadece bir kongre yapmıyoruz. Değişim lideriyle değişim partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz. Bizim kongremiz bayramdır. Büyük Türkiye şölenidir. Birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir.

Bu kutlu yürüyüşe 2001 yılında kurucu liderimizle birlikte çıktı. İnşaAllah bundan sonra da liderimizle ve eşsiz gönüldaşlarımızla el ele milletimize daha büyük hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. 2023 hedefleri, 2053, 2071 vizyonu için bugünden yarını hazırlayacağız. Emin olun ki yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacak.

FETÖ, PKK, DEAŞ ve tüm terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal mücadelemizdir. Bu mücadeleler de kararlılıkla sürecek. Kimse terörle yaşamaya alışamaz alıştırılamaz. Bu tehditler yok edilinceye kadar asla yılmayacağız.

Türkiye ana muhalefete rağmen dar gelen elbisesinden kurtuldu. Milletin dediği oldu. Şimdiden çatı aday kapı aday işlerine koyulmuşlar. Siz önce temelinizi sağlamlaştırın temelinizi. Onların derdi ülke değil. AK Parti. Bizim tek derdimiz de memlekettir, millettir. Bir yandan darbe görüntüsü altında işgal girişimini def ederken bir yandan darbe kalıntısı anayasadan ülkemizi kurtardık. Bu değişiklikle güçlü iktidar, sürekli istikrar dönemini başlatacağız.

12:40 Kabinede değişiklik sinyali

AK Parti'deki MYK ve MKYK değişikliklerinin olacağını hatırlatan Kurtulmuş, kabine revizyonu sorusuna da yanıt verdi. Habertürk TV canlı yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kabine değişikliği için "Gerekirse Bakanlar Kurulu'nda da değişiklik yapılır." dedi.

Kurtulmuş Habertürk canlı yayınında şunları söyledi:

2019'a kadar 2 yıl süremiz var ama siyaset bu kadar vakit kullanmayı mümkün kılmaz. Uyum yasalarını çıkarmak, geçiş sürecinin gerektirdiği adımları atmak, bütün bunları götürecek olan da AK Parti kadrosu. Bu kongrenin en önemli amacı da bu. AK Parti yeni dönemi taşımaya hazırdır.

12:35 İşte Erdoğan'ın A takımı

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın a takımı belli oldu.

MKYK LİSTESİ:

Binali Yıldırım

Abdülhamit Gül

Ahmet Sorgun

Ali Aydınlıoğlu

Asuman Erdoğan

Bekir Bozdağ

Berat Albayrak

Burhan Kuzu

Bülent Karakuş

Cahit Özkan

Cevdet Yılmaz

Çiğdem Karaaslan

Efkan Ala

Erol Kaya

Ethem Sancak

Fatih Şahin

Fevzi Şanverdi

Hacı Ahmet Özdemir

Hamza Dağ

Harun Karacan

H. Kübra Öztürk

Hayati Yazıcı

İbrahim Halil Yıldız

İsa Sinan Göktaş

E. Emrah Karayel

Jülide Sarıeroğlu

Mahir Ünal

Markar Esayan

Mehmet Emin Yılmaz

Mehmet Mehdi Eker

Mehmet Muş

Murat Baybatur

Mustafa Ataş

Mustafa Köse

Mustafa Savaş

Mustafa Şentop

Mustafa Yel

Nurettin Canikli

Öznur Çalık

Ravza Kavakçı Kan

Recep Uncuoğlu

Rumeysa Kadak

Süleyman Soylu

Tamer Dağlı

Vedat Demiröz

Yasemin Atasever

Zeki Aygün

Zelkif Kazdal

Zeyid Aslan

Zeynep Alkış

MKYK'DA OLMAYAN İSİMLER

Galip Ensarioğlu

Mehmet Müezzinoğlu

Veysi Kaynak

Yasin Aktay

Şaban Dişli

Ayhan Ogan

Ayşe Sulak Köseoğlu

Edibe Sözen

Emine Nur Günay

Nükhet Hotar

Fatma Güldemet Sarı

Fazilet Dağcı Çığlık

Hüseyin Özbakır

Mahmut Kaçar

Yelda Erol Gökçan

Radiye Sezer Katırcıoğlu

Sema Ramazanoğlu

Serkan Bayram

Yaşar Karayel

AK PARTİ YENİ MERKEZ DİSİPLİN KURULU:

Ali Özkaya
Hüseyin Özbakır
Ayhan Sefer Üstün
Serkan Bayram
Kerem Ali Sürekli
Murat Alparslan
Murat Göktürk
Taha Ayhan
Sabri Öztürk
Serap Yahşi Yaşar
Zeynep Yıldız

DİSİPLİN KURULU LİSTESİNDE OLMAYAN İSİMLER:

Bülent Gedikli

Emin Haberdar

Metin Doğan

Övünç Özkan

Zelkif Kazdal (MKYK listesinde yer alıyor)

ŞAMİL TAYYAR YÖNETİMDE

3 kişiden oluşan Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu'nda Nevzat Pakdil'in yerine Şamil Tayyar'ın girdiği görülüyor.

İşte o liste:

Aziz Babuşçu

Vedat Bilgin

Şamil Tayyar

AK PARTİ SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU

Ahmet Cemil Tunç

Mustafa Ünal

Halide İncekara

Güldal Akşit

Nihat Eri

11:50 Erdoğan ve Yıldırım kongre alanında


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Küllyesi'nden ayrılarak Ankara Arena'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, salona önce ulaşan Başbakan Binali Yıldırım ve partililer çiçeklerle karşıladı. Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, salon dışındakilere kısa bir konuşma yaptı.

10:40 Genel Başkan Vekilliği ile ilgli ilginç açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, tüzük değişikliği ile getirilecek olan AK Parti Genel Başkan Vekilliği koltuğunun Binali Yıldırım'a özel olduğunu belirterek kendisinden sonra kalkabileceğini söyledi.

Şahin, Habertürk canlı yayınında şu açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan her zaman AK Parti kadrolarının lideriydi. Genel Başkan olmadığı zamanlarda da. Fiili liderlik durumunu resmiyete dönüştürüyoruz. Uyum döneminde devletimizin sorun çözme kapasitesinin yükselebileceğini söyleyebiliriz. Bu bir geçiş dönemi. Yıldırım ve Erdoğan uyumu geçiş dönemindeki sorunları ortadan kaldırdı.
Aralarındaki uyum devam edecek.

09:50 Kongre bu sloganlarla başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonunda başladı. Kongreye partililer 81 ilden 565 otobüsle geldi. Merkez Karar Yönetim Kurulu ve parti tüzüğünü değişeceği kongrede bin 470 delege oy kullanacağı öğrenildi. Ana sloganı 'Yeni Atılım Dönemi: Demokrasi,Değişim,Reform' olan kongrede, 'Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek', Yürüyeceksin, gençler yürüyecek arkandan', FETÖ, PKK; DAEŞ topunuz gelin', 'Güven demek, vefa demek, can demek, Erzincan demek', 'Değişimin lideri, milletin partisi' pankart ve afişleri yer aldı. 

Yukarı

Business HT×