BIST 100 9.091,07 % 0,12
USD/TRY 32,3668 % 0,07
EUR/TRY 35,0030 % -0,04
Piyasalar
9.091,99
% 0,13
32,3669
% 0,07
35,0021
% -0,04
1,0789
% 0,00
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Başbakan Yıldırım: "Evet" çıkarsa seçim barajı düşürülebilir

Başbakan Binali Yıldırım, "Referandumdan "Evet" çıkarsa seçim barajı düşürülebilir" dedi

Başbakan Yıldırım: "Evet" çıkarsa seçim barajı düşürülebilir
27 03 2017, 15:51

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği için yapılacak referandumda "'Evet' çıkmasının zor olmayacağını" belirterek, "Bu yeni sistemle zaten istikrar sandıkta sağlanacak. Dolayısıyla Meclis’te istikrar sağlansın diye var olan önlemleri sürdürmenin anlamı kalmayacak" dedi.

"Seçim barajının düşürülebileceğini" söyleyen Yıldırım, "Bizim kafamızda bir takım modeller var ama bunları referandumdan evet çıkması halinde partilerle konuşmamız gerek" ifadesini kullandı.

DHA'nın haberine göre, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya gelen Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Benim için bu bir referandumdur, 50 artı 1 yeterlidir. Kimse bunun ötesine geçip bir anlam çıkarmasın. Her partinin içinde olumlu düşünen  de olabilir, olumsuz düşünen de olabilir. Benim gördüğüm kadarıyla rahat bir evet çıkacak.

-Biz bir yalan dolan kampanyasıyla karşı karşıyayız. İşin özünde, kağıt üzerinde olmayan şeyler söyleniyor. Gerçeği yansıtmayan bir kampanya ile karşı karşıyayız. Tek tek her şeyi anlatmaya çalışıyoruz. 

-MHP ile ortak program: MHP ile oturduk konuştuk, ortak bir program yapmayacağız. Cumhurbaşkanı ile birlikte birkaç ilde ortak mitingler yapacağız. Kampanyanın seyri bu şekilde devam edecek.

"Seçim barajı düşürülebilir"

-Seçim Barajı: Yasaların hepsi parlamenter sisteme göre yapılmış. Bunların hepsini birden yapamayız. Bu bir askeri darbeden sonrası gibi olur. Bu nedenle 2019 seçimlerine kadar yapacağız. Seçim barajı ve siyasi partiler kanunu gibi. Her konuyu siyasi partilerle konuşmaya hazırız. Seçim kanunu ve siyasi partiler yasasının zaten düzeltilmesi lazım. Bu yeni sistemle zaten istikrar sandıkta sağlanacak. Dolayısıyla Meclis’te istikrar sağlansın diye var olan önlemleri sürdürmenin anlamı kalmayacak. Seçim barajı düşürülebilir. Bizim kafamızda bir takım modeller var ama bunları referandumdan evet çıkması halinde partilerle konuşmamız gerek.

Ümit Özdağ'ın istifa iddiası:  Abuk sabuk bir

-AB mesajı: Avrupa'yı toptancı usulle değerlendirmek yanlış olur. Bazı ülkeler daha makul, bazı ülkeler ise maalesef olumsuz bir tutum içerisindeler. 'Bütün Avrupa bize karşı' şeklinde değerlendirmek hata olur.

-İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankart: Kabul edilebilir bir şey değil. Bu, tamamen suçtur. Türkiye, diplomatik yollardan yapılması gerekeni yapmıştır. Zannediyorum onlar da soruşturma başlattılar"

Yukarı

Business HT×